Hertellen stemmen waterschapsverkiezingen afgerond

​​​​​​​Het hertellen van de stemmen is Rijswijk is klaar. De stemmen die op drie stembureau zijn uitgebracht voor de waterschapsverkiezingen moesten opnieuw worden geteld. Iets na tien uur waren alle stemmen opnieuw geteld en ingevoerd. Later vandaag worden de gecorrigeerde proces-verbalen overgedragen aan het Centraal Stembureau.

Vanmorgen om 8.00 uur begon in de raadszaal op het stadhuis in een openbare zitting het hertellen van de stemmen op die stembureaus. Het hertellen was nodig nadat het Centraal Stembureau een verzoek tot hertellen had ingediend bij de gemeente Rijswijk na afwijkingen die waren geconstateerd bij drie stembureaus.

Bij drie stembureaus bleken de stemmen bij het centraal tellen afgelopen donderdag per abuis bij een verkeerde kandidaat te zijn genoteerd. Dat had geen gevolg voor het aantal stemmen dat er was uitgebracht op een partij, maar betekende wel dat niet alle voorkeursstemmen juist waren toegekend aan de juiste persoon. Na het hertellen zijn alle stemmen bij de juiste kandidaat genoteerd.