Energiefixers ook dit jaar weer langs de deuren

Na het grote succes van de Energiefixers vorig jaar heeft de gemeente, in samenspraak met Vidomes en Rijswijk Wonen, besloten om hen ook deze winter weer in te zetten om langs de deuren te gaan. De Energiefixers van Just for You geven inwoners tips en advies om energie te besparen. Ook kunnen ze direct kleine maatregelen aanbrengen zoals tochtstrips plakken, ledlampen ophangen of een waterbesparende douchekop ophangen.

Praktische en sociale ondersteuning

Inwoonster Lilian ten Velde heeft vorig jaar bezoek gehad van de Energiefixers. Zij hebben een aantal kleine aanpassingen in haar woning gedaan waardoor mevrouw nu meer energie bespaart. Omdat de inwoonster dit jaar haar 50-jarig woonjubileum viert, ging wethouder Mark Wit bij haar op bezoek om haar te feliciteren en in gesprek te gaan over haar ervaring met de Energiefixers. Tijdens deze bijzondere ontmoeting werd de impact van de Energiefixers duidelijk zichtbaar. Het bezoek liet zien dat de behoefte aan zowel praktische als sociale ondersteuning groot is. 

Mevrouw Ten Velde, die sinds de oplevering 50 jaar geleden het appartement betrekt, heeft een rijke geschiedenis van gastvrijheid. Voorheen was zij hospita voor buitenlandse werknemers van The European Patent Office (EPO) uit Rijswijk. In totaal heeft zij een kleine 150 huurders gehuisvest in de loop van de jaren. Naast huisvesting zorgde ze dat er ook altijd eten op tafel stond voor haar gasten. Naast de voordeur staat nog een groot beeld van een kok met een bord waarop ze doordeweeks het dagmenu schreef. Het contact met sommige huurders houdt ze tot op de dag van vandaag in stand. 

Deskundigheid en gezelligheid

Omdat mevrouw al aardig op leeftijd is, kon ze zich eerst niet herinneren dat de Energiefixers waren langsgekomen, maar tijdens het gesprek kwam de herinnering terug en bleek ze verheugd over de radiatorfolie, de nieuwe waterbesparende douchekop en de ontvangen tips. Ook gaf ze aan dat ze het bezoek als zeer prettig had ervaren. De deskundigheid en gezelligheid van de Energiefixers zorgden voor een positieve ervaring. Het bezoek laat zien dat niet alleen de praktische hulp van de energiebesparende aanpassingen, maar ook het sociale aspect van de hulp die Just for You biedt zeer welkom is. 

Kick-off 

De Energiefixers zijn tijdens de kick-off op 16 januari klaargestoomd voor een nieuwe ronde langs de deuren. In de middag kwamen zij bij elkaar voor een opleiding en een officieel startmoment. Wethouder Mark Wit ging langs om hen te bedanken voor hun inzet en hen veel plezier en succes te wensen komende tijd. 

Door het bezoek aan mevrouw Ten Velde weet ik dat een bezoek van de Energiefixers verder gaat dan alleen energiebesparing. Naast de praktische adviezen over isolatie, ledlampen, radiatorfolie en tochtstrips, bieden ze ook een luisterend oor en sociaal contact. Hun laagdrempelige aanpak zorgt ervoor dat inwoners niet alleen energiezuiniger wonen, maar ook de nodige ondersteuning op sociaal vlak ontvangen. Ik ben erg blij met en dankbaar voor de inzet van de Energiefixers.

Wethouder Mark Wit

Maak een afspraak

Wilt u ook een bezoek van de Energiefixers? Voor meer informatie en hulp kunt u contact opnemen met Just for You. Huurders, eigenaren van eengezinswoningen en VvE’s kunnen online een gratis afspraak maken. Plant u liever telefonisch een afspraak in? Neem dan contact op via telefoonnummer 0681425493 of stuur een e-mail naar afspraak@justforyourijswijk.nl.

bezoek energiefixers
Op bezoek bij inwoonster Lilian ten Velde.