Energie besparen

Algemeen

Er zijn verschillende maatregelen waarmee u uw woning energiezuinig kunt maken. Dat wil zeggen dat er minder gas of elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen. Goed voor uw portemonnee én voor het milieu.

Kleine maatregelen

Er zijn verschillende maatregelen waarmee u uw woning energiezuinig kunt maken. Dat wil zeggen dat er minder gas of elektriciteit nodig is in uw woning. Goed voor uw portemonnee én voor het milieu. Er zijn slimme kleine maatregel die u makkelijk zelf kunt nemen, kijk voor meer informatie op website van het Regionaal Energieloket. Ook de Energiefixers van Just for You komen graag bij u langs om u te helpen met energie besparen en isoleren van uw woning. Kijk hier voor meer informatie en het maken van een afspraak

Isoleren

Wanneer u het grondig aanpakt kunt u gaan isoleren, u bespaart dan veel energie en dus ook op uw rekening. Wat de beste aanpak is verschilt of u een eengezinswoning heeft of in een appartement met VvE woont. 

uitklap

Woont u in een eengezinswoning en wilt u energie besparen? Dan zijn er verschillende maatregelen die u kunt nemen. Met de gratis Huisscan ziet u in een paar minuten wat interessante maatregelen voor uw woning zijn. Daarmee kunt u flink besparen op uw energierekening.

Daarnaast kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor het isoleren van hun dak, zolder, vliering, gevel, spouwmuur, vloer of ramen. Kijk op de pagina Subsidie woningisolatie voor woningeigenaren en VvE's voor meer informatie.

Woont u in een Vve met meer dan 10 appartementen? En wilt u met energiebesparende maatregelen aan de slag? Dan kunt u samen met de VvE de gezamenlijke delen van het pand verduurzamen. Een duurzaam pand brengt voor u als bewoner van een VvE veel voordelen met zich mee. Door samen met de VvE energiebesparende maatregelen te nemen krijgt u meer comfort in huis en een lagere energierekening. Daarnaast maakt u samen het pand toekomstbestendig en bereid u zich voor op een aardgasvrije toekomst. 

Heeft u vragen of wilt u hulp bij het maken van een plan om te verduurzamen met uw VvE? Neem contact op met een van onze adviseurs via schakeltover@rijswijk.nl. De producten die we aanbieden zijn:

  • Quickscan (incl. een locatiebezoek)
    Met deze scan krijgt u op basis van de huidige situatie een globaal beeld van de mogelijke energiebesparende maatregelen voor het complex. Daarnaast geeft het een ruwe schatting van de kosten om de verduurzamingsmaatregelen daadwerkelijk toe te passen en weet u of welke gasloze opties er voor  uw complex mogelijk zijn. 
  • Subsidie Woningisolatie
    De gemeente wil zoveel mogelijk Rijswijkse inwoners helpen bij het isoleren van hun woning. Daarom kunnen woningeigenaren en VvE’s nu subsidie aanvragen voor het isoleren van hun dak, zolder, vliering, gevel, spouwmuur, vloer of ramen. 
  • Subsidie voor procesbegeleiding
    Met deze subsidie kan uw VvE andere onderzoeken laten verrichten, zoals een financieel haalbaarheidsonderzoek of een duurzaam meerjarenonderhoudsplan (MJOP) opstellen. Ook kunt u de subsidie inzetten voor externe procesbegeleiding. Uw VvE wordt dan geholpen om de verduurzamingsmaatregelen af te stemmen met alle eigenaren en het besluitvormingsproces in goede banen te leiden.

Ook als huurder heeft u mogelijkheden om uw woning te verduurzamen. U kunt zelf direct aan de slag met kleine besparende maatregelen. Wilt u weten hoe? De Energiefixers van Just for You komen graag bij u langs om u tips en advies te geven. Maak gratis een afspraak met onze Energiefixers! Voor grote maatregelen, zoals isoleren, heeft u toestemming nodig van de verhuurder. 

Steeds meer woningbouwcorporaties en particuliere verhuurders werken aan de verduurzaming van hun woningen. Vraag uw verhuurder naar de mogelijkheden van bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie en koken op inductie.