Eerste huurders De Koploper in RijswijkBuiten krijgen de sleutel

Sinds april 2021 is er hard gewerkt aan de bouw van woon-winkelcomplex De Koploper in RijswijkBuiten. In De Koploper komen 135 sociale huurwoningen, een Lidl-supermarkt (eerste kwartaal 2023), een wijkontmoetingsruimte en diverse winkels. Het eerste woonblok is inmiddels door Dura Vermeer opgeleverd. Op donderdag 12 januari reikten wethouders Gijs van Malsen (Volkshuisvesting en Welzijn) en Armand van de Laar (Stadsontwikkeling) samen met directeur-bestuurder Rob van den Broeke (Rijswijk Wonen) en directeur Nicolle Terlouw (Dura Vermeer) de sleutels uit aan de eerste huurders van de sociale huurwoningen.

Duurzame seniorenappartementen en studio’s voor starters

De Koploper is gebouwd in deelgebied Parkrijk van de duurzame nieuwbouwwijk RijswijkBuiten, De woningen zijn zeer energiezuinig door de toepassing van hoogwaardige isolatie, een warmtepomp voor de vloerverwarmingen gebalanceerde ventilatie. De winkelruimten krijgen groene daken voor een klimaatbestendiger waterafvoer en een groener aanzicht vanuit de woningen. Ook aan de vogels en vleermuizen is gedacht. In de kopgevel staat de lettertekst HEEN EN WEER met daarin nestkasten voor vogels verwerkt.

Een groot deel van de sociale huurwoningen wordt verhuurd aan mensen die 55 jaar en ouder zijn. “Een bewuste keuze, want daarmee wordt doorstroming in de huisvesting van Rijswijkers op gang gebracht. Deze senioren laten een grotere woning achter die vervolgens weer door iemand anders kan worden bewoond. Vaak zijn dit sociale huurwoningen, dus dat is dubbel winst, want daar is een enorme vraag naar”, aldus wethouder Van Malsen.

Daarnaast komen er in De Koploper studio’s, deze worden voornamelijk verhuurd aan mensen die jonger zijn dan 23 jaar. Ook worden er 20 woningen verhuurd aan Stichting De Blauwe Parel, een woon- en werkinitiatief voor jonge mensen met en zonder verstandelijke beperking.

Ontmoeten in De Koploper

Wethouder Van de Laar: ‘Door de verschillende doelgroepen die hier komen te wonen wordt De Koploper een echte plek voor ontmoeting. Het is daarom extra leuk dat op de begane grond van het woon-winkelcomplex een wijkontmoetingsruimte komt. Hier kunnen wijkbewoners bij elkaar komen voor leuke activiteiten, workshops en een gezellig praatje. De wijkontmoetingsruimte is het resultaat van een samenwerking tussen Rijswijk Wonen, Stichting RijswijkBuitengewoon en gemeente Rijswijk. Waarschijnlijk wordt de ontmoetingsruimte rond de zomer van 2023 geopend.

Verhuur derde woonblok start binnenkort

De woningen worden door woningcorporatie Rijswijk Wonen in fases te huur aangeboden via Woonnet Haaglanden. De eerste twee woonblokken zijn inmiddels verhuurd. Binnenkort start de verhuur van het laatste woonblok. Meer informatie hierover is binnenkort te vinden op www.rijswijkbuiten.nl/de-koploper

. Op donderdag 12 januari reikten wethouders Gijs van Malsen (Volkshuisvesting en Welzijn) en Armand van de Laar (Stadsontwikkeling) samen met directeur-bestuurder Rob van den Broeke (Rijswijk Wonen) en directeur Nicolle Terlouw (Dura Vermeer) de sleutels uit aan de eerste huurders van de sociale huurwoningen.
De eerste sleutel werd uitgereikt door wethouders Gijs van Malsen (Volkshuisvesting en Welzijn) en Armand van de Laar (Stadsontwikkeling) samen met directeur-bestuurder Rob van den Broeke (Rijswijk Wonen) en directeur Nicolle Terlouw (Dura Vermeer)