A4-viaduct Van Rijnweg twee weken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Van maandag 15 januari 09.00 uur tot maandag 29 januari is het A4-viaduct tussen de Van Rijnweg en Van der Kooijweg in beide richtingen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De afsluiting van de weg is noodzakelijk voor het verwijderen van de oude gasleiding. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens deze periode gewoon gebruikmaken van het viaduct.

De afsluiting van het viaduct houdt verband met de laatste werkzaamheden voor verplaatsing van de gasleiding bij de A4. Verplaatsing van de leiding is nodig voor de toekomstige verbreding van de rijksweg. Nadat eind 2023 een nieuwe leiding is aangelegd onder de A4, volgen nu de werkzaamheden voor het verwijderen van de oude leiding.

Gevolgen voor verkeer

Twee weken wordt het gemotoriseerde verkeer omgeleid. Tijdens deze periode kunt u gebruik maken van de Prinses Beatrixlaan als alternatieve route. Zowel in Hoekpolder als in Sion (Rijswijk Buiten) wordt het verkeer met borden geïnformeerd. Tijdens de werkzaamheden zijn er ook verkeersregelaars aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden. Hulpdiensten, fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden wel van het viaduct gebruikmaken.

Heeft u vragen over de werkzaamheden?

Het verplaatsen van de gasleiding gebeurt in opdracht van Gasunie. Voor vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met Roburt Honkoop (Gasunie): r.honkoop@gasunie.nl.