Zwerfafval opruimen

Algemeen

Vindt u zwerfafval op straat ook geen gezicht? Leen gratis onze schoon-aanhanger voor uw eigen schoonmaakactie. In de aanhanger vindt u alles wat u nodig heeft om uw actie tot een succes te maken: afvalgrijpers, vuilniszakken, afvalringen, bezems, veiligheidshesjes, handschoenen en afvalcontainers voor de volle vuilniszakken. Bovendien maakt het opvallende uiterlijk van de aanhanger uw actie goed zichtbaar.

Omschrijving

De schoon-aanhanger is voor iedereen te leen. U kunt hem bijvoorbeeld inzetten bij school- of buurtinitiatieven, bij jaarmarkten en bij festivals. Wij brengen de schoon-aanhanger naar de afgesproken plaats en halen deze na het schoonmaken, inclusief volle afvalzakken, weer op.

Aanvragen

Reserveren is gemakkelijk. U kunt de schoon-aanhanger gratis reserveren door het digitale formulier in te vullen of neem contact op met 14 070.

U kunt uiterlijk 2 werkdagen voor de gewenste schoonactie een reservering plaatsen.

Afleveren

De gemeente brengt de schoon-aanhanger 1 werkdag voor de gewenste schoonactie naar de afgesproken plaats en draagt de sleutels over aan een contactpersoon. U controleert de schoon-aanhanger direct na ontvangst . Eventuele gebreken of klachten meldt u onmiddellijk aan de gemeentemedewerker.

Indien u de aanhanger zonder op- of aanmerkingen in ontvangst neemt, gaat de gemeente ervan uit dat deze schoon, deugdelijk en onbeschadigd is. Vanaf het moment dat u de sleutels heeft, bent u verantwoordelijk en aansprakelijk voor de schoon-aanhanger.

Gebruik aanhanger

  • De aanhanger dient te worden gebruikt op de locatie waar deze is geplaatst.
  • Een gemeentemedewerker levert de schoon-aanhanger af en haalt deze weer op.
  • U mag de schoon-aanhanger niet zonder toestemming van de gemeente met de hand of met een voertuig verplaatsen. 

Ophalen

De eerstvolgende werkdag na de schoon-actie komt de gemeente de aanhanger ophalen op afgesproken plaats. U bent hierbij aanwezig en levert de schoon-aanhanger compleet en onbeschadigd in met de sleutels.

Voorwaarden

Het lenen van de schoon-aanhanger is gratis. Wel verwachten wij dat iedereen zorgvuldig met de schoon-aanhanger en de inhoud daarvan omgaat. Bekijk hier de algemene voorwaarden.

Verantwoordelijkheid

U bent verantwoordelijk voor correct en wettig gebruik van de schoon-aanhanger. U dient de aanhanger na gebruik in dezelfde staat en compleet over te dragen aan de gemeente.

Eigendom

De gemeente Rijswijk blijft te allen tijde eigenaar van de schoon-aanhanger en de inhoud daarvan.

Veiligheid

De organisatie van de schoon-actie probeert onveilige situaties tegen te gaan. Wanneer u uw schoonmaakactie wilt uitvoeren langs de weg of een andere onveilige locatie, kan de gemeente u adviseren over eventuele veiligheidsmaatregelen. Ook voorziet ze u eventueel van reflecterende hesjes en markeerpunten (verkeerspionnen).

Hoelang gaat het duren?

Zodra de gemeente Rijswijk uw aanvraag binnen heeft, ontvangt u een bevestiging per e-mail. Vervolgens neemt een gemeentemedewerker contact met u op om een afspraak te maken.

De gemeente brengt de aanhanger op de werkdag voor de gewenste schoon-actie naar de afgesproken plaats. De werkdag erna wordt de schoon-aanhanger inclusief het ingezamelde zwerfafval weer opgehaald.

Kosten

Het lenen van de schoon-aanhanger is gratis. Wel verwachten wij dat iedereen zorgvuldig met de schoon-aanhanger en de inhoud daarvan omgaat. De algemene voorwaarden kunt u hier vinden.

Contact

Voor vragen kunt u contact opnemen met 14 070. Volg de activiteiten van de schoon-aanhanger op Twitter via @Gem_Rijswijk, en deel uw ervaring met #Rijswijkschoon.