Voorlezen tijdens de nationale voorleesdagen

De komende anderhalve week staat op scholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en de bibliotheek in het teken van voorlezen: op woensdag 24 januari 2024 zijn namelijk de voorleesdagen gestart. Het grootste boekenfestijn voor kinderen van 0 tot 6 jaar duurt tot en met vrijdag 3 februari 2024.

Leerzaam, maar vooral erg leuk 

Wethouder Jeugd Larissa Bentvelzen las tijdens de eerste dag van de nationale voorleesdagen 2024 voor op Kinderdagverblijf Blauwkapje. Waar een groep kinderen aandachtig luisterde naar de avonturen van vrienden August de Vos en Suusje Eekhoorn uit “Help een verrassing’, het prentenboek van het jaar 2024. ‘Door elke dag een kwartier (voor) te lezen maakt een groot verschil voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Naast een beter gevoel voor taal, leren ze ook om zich in te leven in andere situaties en personen. En niet onbelangrijk: voorlezen is ook nog eens heel erg leuk voor het kind maar ook voor de ouder, opa, oma of leraar die voorleest’, aldus wethouder Larissa Bentvelzen. Ook burgemeester Huri Sahin las voor uit het prentenboek van het jaar tijdens het voorleesontbijt in de Bibliotheek in het Huis van de stad. Hier genoten kinderen samen met hun ouders ook nog eens van een ontbijtje. En hebben de kinderen geleerd waarom de burgemeester een ambtsketen draagt en mochten ze met haar op de foto.  

Gratis boeken lenen in de bibliotheek 

Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de bibliotheek. Zij lenen niet alleen gratis boeken, maar hebben ook toegang tot e-books en luisterboeken uit de jeugdcollectie. Kijk voor meer informatie over het gratis lidmaatschap en alle activiteiten van de Bibliotheek tijdens de nationale voorleesdagen 2024 op: https://www.bibliotheekaandevliet.nl/indebibliotheek/nationale-voorleesdagen-2024.html