Vervanging parkbruggen Rijswijk

Een deel van de Rijswijkse parkbruggen is aan vervanging toe. Dat gebeurt als ze aan het eind van de levensduur zijn en ze te duur worden om te onderhouden. Vorige week is de gemeente gestart met het vervangen van de eerste brug in het Wilhelminapark. In totaal worden 13 parkbruggen vervangen voor nieuwe. De bestaande bruggen worden vervangen voor een bruggenfamilie die qua stijl en uitstraling een eenheid vormt.

Afgelopen tijd heeft gemeente Rijswijk voorbereidingen getroffen om bruggen in verschillende Rijswijkse parken te vervangen. Het gaat in totaal om 13 bruggen in het Hoekpolderpark, het Elsenburgerbos en in het Wilhelminapark. 

Duur werkzaamheden

Het verwijderen van de bestaande brug, het plaatsen van de fundering en de brug zelf en vervolgens het afwerken van de omgeving duren per brug zo’n 15 werkdagen. Het duurt tot en met september tot alle 13 bruggen vervangen zijn. Tijdens de werkzaamheden worden voetgangers en fietsers omgeleid. Houd hier rekening mee. 

Bruggenfamilie 

De bruggen zijn qua ontwerp slank en stijlvol. Er is een zogenaamde bruggenfamilie ontworpen welke voor alle gebruikers (voetgangers en fietsers) voldoet aan de eisen van sterkte, overspanning, doorvaarthoogte en uitstraling. Naast dat deze bruggen een eenheid vormen qua uitstraling en beheer worden ze ook voorzien van een Rijswijks logo. Hierdoor krijgen de bruggen een echt Rijswijk karakter.

Impressie stalen brug (Thierenskade)
Een impressie van één van de nieuwe bruggen.