Verbouwing van leegstaande kantoren naar appartementen gaat verder

Aan de Volmerlaan 2 en de Sir Winston Churchillaan 293 + 297 staat een aantal leegstaande kantoortorens. Projectontwikkelaar Elfi gaat deze torens geschikt maken voor 244 huurappartementen. VolkerWessels gaat de werkzaamheden uitvoeren. Op de begane grond komt ruimte voor bedrijven. De werkzaamheden starten 8 september 2023. De totale oplevering is gepland in november 2024.

De eerste werkzaamheden

Op 8 september start VolkerWessels met de werkzaamheden in de gebouwen. Zo is het nodig om installaties aan te passen. Aansluitend verwijdert de aannemer de kantoormeubels en andere zaken die niet meer nodig zijn in de nieuwe appartementen. De aannemer verwacht nauwelijks hinder voor de omgeving van deze werkzaamheden. Al deze werkzaamheden kunnen vanaf het binnenterrein plaatsvinden.

Beperkte hinder voor voetgangers en fietsers

In oktober gaat de aannemer aan de slag met de gevels. Rondom de gebouwen worden op diverse plekken Franse balkons aangebracht. Dat betekent dat er hoogwerkers rondom de gebouwen komen te staan. Daarom is het noodzakelijk om voetgangers en fietsers een klein beetje om te leiden. Wanneer (een deel van de) stoep is afgesloten, dan is dat duidelijk aangegeven met verkeersborden. De tijdelijke verkeersmaatregelen voor voetgangers en fietsers duren van oktober 2023 tot en met april 2024.

Vragen?

Heeft u vragen over de werkzaamheden, aarzel niet om contact op te nemen met VolkerWessels via telefoonnummer 055 - 578 84 41. Wilt u meer weten over de huurappartementen? Kijk verder op: www.urbanvista.nl