Tramhalte Treubstraat gaat weer open

De tramhalte aan de Treubstraat wordt heropend. Dat is vandaag besloten door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) bij de vaststelling van het openbaar vervoerplan 2025 van HTM. De halte wordt heropend op verzoek van de gemeente Rijswijk vanwege het belang van de halte voor de omgeving.

De vervoerders HTM, EBS en RET dienen jaarlijks hun plannen voor het openbaar vervoer in bij de MRDH. De plannen bevatten onder andere wijzigingen in de routes en frequenties van de bussen en trams. Vandaag zijn de plannen voor 2025 door de bestuurscommissie Vervoersautoriteit van de MRDH vastgesteld. HTM heeft in haar vervoerplan 2025 opgenomen dat de tramhaltes die sinds januari 2022 tijdelijk gesloten zijn, in 2025 niet worden heropend. Op verzoek van de gemeente Rijswijk heeft de MRDH besloten de tijdelijke opheffing van halte Treubstraat in Rijswijk ongedaan te maken, omdat het een belangrijke halte is voor de omgeving. De halte zal vanaf 1 januari 2025 worden heropend.

Heropening halte Treubstraat

De halte Treubstraat werd in januari 2022 tijdelijk opgeheven na de afschaling van het openbaar vervoer in de regio als gevolg van de coronacrisis. De gedupeerde reizigers die frequent gebruik maakten van halte Treubstraat hebben zich vanaf het begin hard gemaakt voor de heropening van deze halte, onder wie veel bewoners uit de buurt. Ook bedrijven en ondernemers, verenigd in de Belangenvereniging Bedrijven Rijswijk (BBR) en onder meer het hoofdkantoor van TUI, wilden dat de halte heropend werd. Alleen al bij TUI werken zo’n 800 medewerkers van wie veel mensen met het openbaar vervoer reizen.  

Toekomstige ontwikkelingen Plaspoelpolder

Wethouder mobiliteit Armand van de Laar heeft zich ingezet voor de heropening van de halte en met resultaat. "Vandaag is het moment waar we lang naar uit hebben gekeken. Ik ben verheugd te kunnen melden dat we het voor elkaar hebben gekregen. We hebben in Rijswijk een belangrijke halte terug op een centrale plek voor bewoners en bedrijven in een gebied dat volop in ontwikkeling is. 

De komende jaren komen er 2000 woningen bij in het Kesslerpark. We bouwen hier aan een levendige groene campus voor bedrijven, onderzoek en woningen die van regionale betekenis is. In het middengebied van de Plaspoelpolder worden bedrijfspanden herontwikkeld naar kleinere bedrijfsunits voor start- en scale-ups. Al deze ontwikkelingen zorgen voor meer reizigers. Investeren in goed openbaar vervoer is dan ook van essentieel belang. Bewoners, bedrijven en raadsleden hebben zich hier hard voor gemaakt met brieven, demonstraties en bestuurlijke overleggen. De HTM en MRDH zijn hier uiteindelijk in meegegaan. Een prachtig resultaat, we hebben dit echt samen gedaan."