Rijswijkse fietsambassadeurs nemen Rijswijks fietsplan in ontvangst

Het nieuwe Fietsplan van de gemeente Rijswijk is door wethouder Armand van de Laar (mobiliteit) overhandigd aan de leden van de Rijswijkse afdeling van de Fietsersbond.

Het fietsplan werd vorige maand door de gemeenteraad vastgesteld en is op 16 november aangeboden aan de Fietsersbond. Dit plan maakt het fietsen in Rijswijk op een aantal punten aantrekkelijker. Zo worden fietspaden- en routes verbeterd en komen er meer plekken waar je je fiets kunt parkeren. 

Fietsambassadeur

Een aantal partijen in de gemeenteraad riep in het verleden op om fietsambassadeurs aan te stellen, Rijswijkers die het gebruik van de fiets promoten. Wethouder Van de Laar: “De leden van de Fietsersbond zijn ware ambassadeurs van de fiets. En niet alleen dat, de leden denken actief mee hoe het fietsen in Rijswijk beter kan worden. Dat is heel goed, want fietsen is gezond en neemt weinig ruimte in beslag.”

Knelpunten bekeken

De Fietsersbond heeft regelmatig overleg met de gemeente over hun bevindingen. “De laatste jaren hebben wij veel ongevallenlocaties geïnventariseerd. Daarnaast hebben wij alle doorgaande fietsroutes nagereden en bekeken op knelpunten” aldus Joleen Weststeijn, voorzitter van de Rijswijkse afdeling. De gemeente en Fietsersbond gaan samen aan de slag om het fietsen meer op de kaart te zetten. 

Fietsersbond
Wethouder Van de Laar (midden) en fietsambassadeurs Ria Hartveld en Joleen Weststeijn.