Rijswijk genomineerd voor meest hondvriendelijke gemeente van Nederland

In Nederland zijn er in totaal zo’n 1,9 miljoen honden. Dit betekent dat 1 op de 5 huishoudens een hond heeft. Voor iedere hondenliefhebber is het dan ook van belang dat hun gemeente een goed hondenbeleid hanteert. Daarom hebben de Raad van Beheer Houden van Honden en de Koninklijke Hondenbescherming het initiatief gelanceerd om jaarlijks een prijs uit te reiken aan de meest hondvriendelijke gemeente van Nederland.

Een aantal hondenliefhebbers heeft de gemeente Rijswijk genomineerd voor de editie 2024. Van de 13 genomineerde gemeenten is Rijswijk inmiddels door naar de top 3. Op 29 mei wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het evenement Gemeentelijk dierenwelzijnsbeleid in Ede. 

Dit evenement wordt georganiseerd door de Koninklijke Hondenbescherming en de Nederlandse Federatie Dierenopvang Organisaties en is speciaal bedoeld voor wethouders, raadsleden, medewerkers en handhavers betrokken bij het gemeentelijk dierenwelzijnsbeleid.

Mystery visit

Om te bepalen wie van de drie gemeenten de winnaar wordt, gaat de jury van de Koninklijke Hondenbescherming deze gemeenten verrassen met een ‘mystery visit’ om te kijken hoe het hondenbeleid in de praktijk is en wordt ervaren. Daarna komt de jury terug bij de gemeente met aanvullende vragen naar aanleiding van hun bezoek en de eerder aangeleverde informatie (o.a. de nieuwe hondenkaart Rijswijk).

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Rick Severijns, Senior beleidsmedewerker Dierenwelzijn en Spelen gemeente Rijswijk via stadhuis@rijswijk.nl of telefonisch op werkdagen via 070 326 11 46 (behalve op woensdag) of via de website van de Raad van Beheer Houden van Honden