Parkeervergunning autodate - jaar

Algemeen

Voor bedrijven die deelauto’s aanbieden is er de 'Parkeervergunning autodate – jaar'. Iedereen kan een deelauto parkeren zonder los te betalen. Dit geldt voor alle parkeerzones.

Aanvragen

Via het digitaal parkeerloket

U heeft nodig:

 • eHerkenning
 • Uw kenteken
 • Een kopie van het uittreksel van de Kamer van Koophandel
 • Doet u de aanvraag namens een bedrijf? Dan heeft u een verklaring nodig dat u gemachtigd bent om de parkeervergunning aan te vragen.

Betalen via de website kan met iDeal.

Aanvragen die u via het digitaal parkeerloket doet worden achteraf getoetst door medewerkers van de gemeente. Indien blijkt dat u onjuiste gegevens heeft verstrekt, kan uw vergunning ongeldig worden verklaard. U heeft in dat geval geen recht op restitutie.

Als u langskomt bij de balie op het stadhuis

U heeft voor de aanvraag nodig:

 • Een geldig identiteitsbewijs van uzelf
 • Als u de aanvraag van de parkeervergunning namens een bedrijf doet, dan verstrekt u tevens een verklaring dat u namens dit bedrijf gemachtigd bent
 • Kenteken
 • Een uittreksel van de Kamer van Koophandel

Betalen bij de publieksbalies? U kunt pinnen of contant betalen.

Parkeergebieden in Rijswijk

De parkeervergunning is geldig in alle parkeerzones van Rijswijk.

Dit zijn de parkeergebieden van Rijswijk: https://www.rijswijk.nl/parkeergebieden

Kenteken wijzigen

Als u eigenaar of vaste gebruiker (houder) wordt van een ander motorvoertuig dan kunt u het kenteken via het digitaal parkeerloket of aan de balie laten wijzigen.

Voorwaarden

U kunt een 'Parkeervergunning autodate - jaar' aanvragen als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • U heeft een bedrijf dat deelauto's aanbiedt in Rijswijk. 
 • U bent eigenaar van het voertuig: het motorvoertuig staat op uw naam. Of,
 • Het voertuig is maximaal 6 meter lang en 2.40 meter hoog (voor grotere voertuigen, zie de pagina https://www.rijswijk.nl/groot-voertuig-op-de-weg-parkeren

De aanvraag wordt gekoppeld aan de motorvoertuigen die een gereserveerde parkeerplaats voor deelauto’s in Rijswijk hebben.

Hoelang gaat het duren?

Uw parkeervergunning is direct geldig na de aanvraag in het stadhuis. Bij een digitale aanvraag ontvangt u binnen 5 werkdagen bericht. Als u aan de voorwaarden voldoet, kunt u de aanvraag afronden. Daarna is de vergunning geldig. De meeste vergunningen verlopen jaarlijks op 31 december. U ontvangt op tijd bericht voor het verlengen van de vergunning.

Digitale vergunning

Wanneer uw vergunning is goedgekeurd, ontvangt u een bevestiging. U krijgt geen papieren vergunning meer en u hoeft niets achter de autoruit te leggen. Uw kenteken wordt geregistreerd in een digitale database. Handhavers zien dat u voor dit kenteken een geldige vergunning heeft.

Kosten

De 'Parkeervergunning autodate - jaar' kost € 462,00 per kalenderjaar. Als u de parkeervergunning later in het jaar aanvraagt, dan betaalt u alleen voor de maand van de aanvraag en de kalendermaanden die overblijven.

Als u de vergunning niet meer nodig heeft, kunt u deze opzeggen. U krijgt het bedrag terug van volle maanden die overblijven na opzegging.

Bezwaar

U kunt bezwaar maken tegen de schriftelijke beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.