Overige links veiligheid

WhatsApp Buurtpreventie

Op het terrein van social media bestaat een landelijke registratie met spelregels voor het gebruik van WhatsApp gericht op buurtpreventie.

Binnen Nederland hebben zich inmiddels ruim 8.600 WhatsApp buurtpreventiegroepen geregistreerd bij de stichting WABP (WhatsApp Buurt Preventie). Op de website van WABP zijn deze appgroepen voor een ieder zichtbaar en herkenbaar. Bezoekers van deze site kunnen zich aanmelden bij de appgroep(en) van hun keuze en blijven daardoor op de hoogte van hetgeen de gebruikers met elkaar wisselen op het gebied van veiligheid.

Ga naar www.wabp.nl voor meer informatie.

Burgernet

Burgernet wordt ingezet bij onder andere diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving, en vermiste personen.

Door uzelf bij burgernet aan te melden ontvangt u een spraak- of sms-bericht wanneer er iets gebeurt in uw omgeving. Daarin krijgt u het verzoek om naar een persoon of voertuig uit te kijken. Iets gezien? Dan belt u rechtstreeks met de meldkamer. Dat doet u via het gratis Burgernetnummer 0800-0011. Of in de app via "Bel met de politie" knop.

Ga naar https://www.burgernet.nl/ voor meer informatie.

Hartstichting

Wordt burgerhulpverlener via de Hartstichting.

Indien u een geldig reanimatiediploma in bezit heeft, kunt u burgerhulpverlener worden. U komt in actie bij een hartstilstand in uw buurt.

Ga naar https://www.hartstichting.nl/reanimatie/word-burgerhulpverlener voor meer informatie.