Masterclass energietransitie in de Energy Cave

In het kader van loopbaanbegeleiding was het Rijswijks Lyceum & Van Vredenburch College vorige week op bezoek in de Energy Cave. In totaal hebben ongeveer 120 leerlingen, verdeeld over vijf klassen 3VMBO-T, een masterclass energietransitie gevolgd. De masterclass werd gegeven door Darel Education.

Deze masterclass is een verrijking voor de vakken aardrijkskunde, maatschappijleer, scheikunde en natuurkunde. Daarnaast biedt het de leerlingen inzicht en handelingsperspectief voor de uitdagingen die komen kijken bij de energie- en warmtetransitie. Uitdagingen waar zij als jong talent zelf een bijdrage aan kunnen leveren als het gaat om het creëren van besef en wellicht ook het meedenken en -werken aan potentiële oplossingen. 

Het programma van een dagdeel bestaat uit een combinatie van inhoud en interactie. De leerlingen kregen een rondleiding door belevingscentrum de Energy Cave en brachten een bezoek aan het fieldlab Rijswijk Centre for Sustainable Geo-energy. De leerlingen waren vooral onder de indruk van de imposante boortoren van TNO die gebruikt wordt voor onderzoek naar geothermie.

Masterclass volgen?

Wil je als klas of school ook zo’n energieke en vooral interessante masterclass volgen, neem dan contact met ons op! Mail voor meer info en de mogelijkheden naar info@energycave.nl.