Geen treinen van en naar Rijswijk van zaterdag 13 juli tot zaterdag 27 juli 2024

ProRail werkt in juli en augustus aan het spoor in Rijswijk. Van zaterdag 13 juli tot zaterdag 27 juli rijden er geen treinen tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal/Schiedam Centrum. Ook is van vrijdag 12 juli 21.00 uur tot woensdag 17 juli 17.00 uur de spooronderdoorgang aan de Laan van ‘t Haantje dicht voor al het verkeer.

Geen treinen

Van zaterdag 13 juli tot zaterdag 27 juli rijden er geen treinen tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal/Schiedam Centrum. Dit betekent dus dat er dan geen treinen rijden van en naar Rijswijk. De NS zet bussen in. Wilt u reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie op www.ns.nl. En/of plan uw reis via www.9292.nl

ProRail werkt in deze periode dag en nacht aan het spoor in Rijswijk. In het schema hieronder leest u welke werkzaamheden waar en wanneer worden uitgevoerd. Van 14 juli 23.00 uur tot 16 juli 23.00 uur gebruikt ProRail het Hazepad vanaf de Prinses Beatrixlaan tot aan het spoor tijdelijk voor de aan- en afvoer van ballast. De route wordt afgezet, en er zijn verkeersregelaars aanwezig om de transporten goed te begeleiden. De andere routes in het park zijn gewoon open. Het zwemstrand blijft bereikbaar.

Wanneer?Waar?Wat?
12 juli 21.00 uur tot 
17 juli 17.00 uur
Onderdoorgang Laan van Het HaantjeMaken tweede vide (opening in het dak van de onderdoorgang voor daglicht)
13 juli 00.01 uur tot 
25 juli 05.00 uur
Sporen tussen Laan van Het Haantje en Wilhelminapark Vervangen wissels, dwarsliggers, ballast (spoorstenen). 
Laatste deel nieuw spoor aanleggen
Tijdelijk spoor weghalen
Werkzaamheden aan kabels- en leidingen, bovenleiding en treinbeveiliging
Aansluiten binnenste twee sporen
13 juli 00.01 uur tot 
25 juli 05.00 uur
Sporen bij KerstanjeweteringVerwijderen tijdelijke railinzetplaats
13 juli 00.00 uur tot 
25 juli 05.00 uur
Sporen bij DSM-terreinVerwijderen oude kabels, relaiskasten en hoogspanningskasten
Werkzaamheden aan de stroomvoorziening voor het spoor
14 juli 23.00 uur tot 
16 juli 23.00 uur
WilhelminaparkAan- en afvoer ballast via afgezette route in het park
Bouw railinzetplaats
25 juli 05.00 uur tot 
27 juli 05.00 uur 
Sporen tussen Den Haag HS en SchiedamTesten treinbeveiliging 

Afsluiting spooronderdoorgang RijswijkBuiten

Van vrijdag 12 juli 21.00 uur tot woensdag 17 juli 17.00 uur is de spooronderdoorgang aan de Laan van ‘t Haantje dicht voor al het verkeer. De afsluiting is nodig omdat er werkzaamheden zijn waarbij in het dak van de onderdoorgang een tweede vide (opening in het dak voor daglicht) wordt gemaakt. 

Tijdens de afsluiting rijden auto’s om via: de Prinses Beatrixlaan, Sir Winston Churchillaan, Volmerlaan, Kessler Park en Lange Kleiweg. Fietsers en bromfietsers reizen via de Ruys de Beerenbrouckstraat in Delft. Op straat wordt de omleidingsroute aangegeven met gele borden.

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Rijswijk - Rotterdam

De werkzaamheden zijn onderdeel van aan het PHS Rijswijk – Rotterdam. Met dit project zorgt ProRail ervoor dat er vanaf 15 december 2024 meer treinen kunnen gaan rijden. Dat is nodig omdat het aantal reizigers groeit. ProRail wil meer en langere treinen kunnen laten rijden. Samen met Strukton werkt ProRail op verschillende locaties tussen Rijswijk en Rotterdam om dat mogelijk te maken. 

In Rijswijk verdubbelt het aantal treinsporen van twee naar vier. En is er een veilige spooronderdoorgang aan de Laan van ‘t Haantje gebouwd, overweg ’t Haantje is weggehaald, en de brug over de Kerstanjewetering is aangepast. Op 26 augustus 2024 zijn de nieuwe treinsporen klaar en is het werk in Rijswijk klaar. Zodat er per 15 december 2024 meer treinen kunnen rijden van en naar Rijswijk. 

Meer informatie

Op www.prorail.nl/rijswijk vindt u meer informatie over PHS Rijswijk – Rotterdam. Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neemt dan contact op met ProRail via www.prorail.nl/contact. Of bel naar telefoonnummer 0800 - 776 72 45 (gratis). Dat kan van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur en 17.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast ook buiten kantoortijden.