Fietsverkeersexamen 2024 van start

Ruim 204 Rijswijkse basisschoolleerlingen uit groep 7 stonden dinsdag 16 april aan de start van de eerste dag van het fietsverkeersexamen 2024. Komende donderdag is de tweede dag van het fietsverkeersexamen en doen er nog 262 leerlingen mee. Tijdens het examen leggen de leerlingen op de fiets een route af door Rijswijk. Langs de route bekijken vrijwilligers of de leerlingen zich aan de verkeersregels houden.

Van start met een goedgekeurde fiets

Elk jaar organiseert de gemeente Rijswijk het verkeersexamen voor groep 7 basisschoolleerlingen in Rijswijk, dit doen we in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, Haaglanden Beweegt en alle vrijwilligers. Voor de start van het fietsverkeersexamen worden de fietsen van alle deelnemers gecontroleerd, want alleen met een veilige fiets mag je deelnemen. Door mee te doen aan het fietsverkeersexamen laten de leerlingen zien of ze goed kunnen fietsen. En doen ze tegelijkertijd meer ervaring op in het verkeer.

Wethouder Gijs van Malsen (onderwijs) wenste bij een regenachtig Wijkcentrum Stervoorde de leerlingen succes voor het fietsexamen. "Ik weet nog als de dag van gisteren hoe spannend ik zelf het fietsexamen vond en hoe blij ik was dat ik in één keer slaagde. Ik hoop dat alle leerlingen ondanks het slechte weer straks iets moois hebben om op terug te kijken. En ook kunnen terugkijken op iets heel nuttigs, want met steeds drukker wordende straten is rekening houden met elkaar van steeds groter belang. Dat zoveel vrijwilligers klaarstonden om vandaag te helpen geeft wel aan hoe belangrijk het is."

Deelnemers

Op dinsdag 16 april doen 204 leerlingen van de basisscholen Kristal, Piramide, Petrusschool, KC Buitenrijck, De Voorde, Steenvoordeschool, CBS Melodie mee aan het fietsverkeersexamen. Op donderdag 18 april start het fietsverkeersexamen bij De Rijswijkse Schouwburg. Dan doen 262 leerlingen van de basisscholen KC Snijders, 't Prisma, Godfried Bomansschool, Mariaschool, Prins Maurits, De Akker, Nicolaas Beets en Kronenburgh mee..