Discriminatie of racisme? Meld het wel!

Vandaag hangt bij het Huis van de stad de Mensenrechtenvlag uit. Het is namelijk de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Gemeente Rijswijk besteedt deze dag extra aandacht aan het thema discriminatie. En dat is nodig, want één op de vier Nederlanders heeft wel eens te maken met discriminatie.

Wethouder Emancipatie Gijs van Malsen hees de vlag samen met een vertegenwoordiger van Stichting voor Inclusie en Discriminatiebestrijding (iDb). “In Rijswijk moet iedereen de vrijheid hebben om zichzelf kunnen zijn. Zo lang niet iedereen die vrijheid heeft, heeft niemand die vrijheid. Zo lang racisme en discriminatie nog voorkomen hebben we werk te doen. Het recente rapport over het racisme dat Nederlanders met Aziatische achtergrond dagelijks ervaren laat zien dat racisme en discriminatie zich op veel meer plekken manifesteert dan waar je misschien bij stilstaat. Daarom moeten wij er elke dag mee bezig zijn om dit waar mogelijk terug te dringen en te stoppen.”

Samen zetten we ons in voor een inclusief Rijswijk

Inclusie kunnen we alleen samen bereiken. Daarom werkt gemeente Rijswijk samen met Stichting iDb. Ook rondom de Dag tegen Racisme en Discriminatie organiseert Stichting iDb voorlichtingen, trainingen, gastlessen op scholen, evenementen en campagnes in de regio. Kijk voor meer informatie op het inclusieplatform: Rijswijk Inclusief. Hier vind je niet alleen praktische informatie, maar ook inspirerende verhalen en leuke evenementen bij jou in de buurt. 

Meld het wel

Discriminatie raakt u persoonlijk. Bent u gediscrimineerd of ziet u dat iemand anders dit overkomt? Erover praten helpt. U kunt discriminatie (anoniem) melden via www.discriminatie.nl. Dit platform biedt een luisterend oor, juridisch advies en/of bemiddeling. U kunt ook voor iemand anders een melding doen. Voor telefonisch contact kunt u bellen naar 0800 0880. De hulp is altijd gratis.