Detailhandel

Op deze pagina leest u meer over de stadscentra in Rijswijk.

Bogaard stadscentrum

Winkelcentrum In de Bogaard was begin jaren zestig het eerste overdekte winkelcentrum in ons land. Ook functioneerde de omgeving als een belangrijk vestigingsgebied voor kantoren. Maar de wereld veranderde en verandert nog steeds. Bogaard stadscentrum verandert komende jaren naar een eigentijds, levendig en groen stadscentrum. Al enkele jaren werkt de gemeente intensief samen met de vastgoedeigenaren en winkeliers.

Het nieuwe Bogaard stadscentrum telt over enige jaren talloze nieuwe woningen, nieuwe pleinen en parken, winkels en sociaal maatschappelijke voorzieningen. De bewoners, bezoekers en mensen die hier werken lopen door de nieuwe straten, ontspannen op een terrasje, spelen met de kinderen bij een fontein of bij één van de informele sportveldjes.

Wilt u meer informatie over Stadscentrum Bogaard, de winkels en evenementen? Kijk dan https://bogaardstadscentrum.nl

Historisch centrum Oud Rijswijk

Winkelcentrum Oud Rijswijk combineert de rustieke en ongedwongen sfeer van vroeger met de praktische eisen van nu. Bent u op zoek naar een authentieke vestigingsplaats? Dan zit u hier goed.

Rond de Oude Kerk in de Herenstraat zijn zo’n 120 winkels en horecazaken gevestigd. Vaak zijn het familiebedrijven, die hun intrek hebben genomen in monumentale panden. Op zaterdag wordt dit aanbod uitgebreid met de drukbezochte weekmarkt.

Meer info over het historische centrum Oud Rijswijk kunt u vinden op www.winkelcentrumoudrijswijk.nl.

Buurtwinkelcentra

In Rijswijk zijn er 5 buurtwinkelcentra:

  • Hendrik Ravesteijnplein (23 winkels)
  • Dr. H. Colijnlaan/Huis te Landelaan (15 winkels)
  • Prinses Irenelaan/Prinses Margrietsingel (13 winkels)
  • Henri Dunantlaan/dr. H.J. van Mooklaan (8 winkels)
  • Waldhoornplein (7 winkels)

Winkeltijdenwet

De openingstijden van de detailhandel zijn wettelijk vastgelegd in de winkeltijdenwet. In Rijswijk mogen supermarkten en winkels van maandag tot en met zaterdag open zijn van 6.00 tot 22.00 uur. Op zondag mogen winkels van 9.00 uur tot 20.00 uur open zijn. Op 4 mei moeten winkels altijd na 19.00 uur gesloten zijn.

Wilt u als winkelier (tijdelijk) op andere tijden open zijn? Vraag dan een ontheffing aan. Dat doet u door een verzoek in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders.