Denk mee over nieuwe regels voor terrassen en uitstallingen voor ondernemers

Wij werken aan nieuwe regels voor terrassen en uitstallingen voor ondernemers in Rijswijk. Heeft u als ondernemer of inwoner ideeën over deze nieuwe regels? Denk dan op maandag 1 of donderdag 4 juli 2024 met ons mee. Op deze dag komen wij langs bij een aantal centrale winkelgebieden in Rijswijk.

Waarom nieuwe regels?

Terrassen die op de juiste locatie liggen, zorgen voor levendigheid en sfeer op straat. Het huidige beleid en de regels voor terrassen en uitstallingen zijn verouderd en toe aan actualisatie. Daarom willen we het beleid en de regels vernieuwen. De regels maken duidelijk wat wel en niet mag. Tegelijkertijd moeten de regels goed controleerbaar zijn voor de gemeente. Daarmee voorkomen we overlast voor bezoekers en omwonenden.

We horen graag uw ideeën

Tijdens de inloopbijeenkomsten gaan de gemeente en de medewerkers van adviesbureau DTNP (die het nieuwe beleid schrijven) graag met u in gesprek. Bijvoorbeeld over de huidige regels voor terrassen en uitstallingen. We horen graag uw ideeën over het nieuwe beleid. Welke zaken en regels zijn volgens u belangrijk?

U vindt ons op de volgende locaties:

  • Voor ondernemers en inwoners in Oud-Rijswijk: maandag 1 juli 2024 van 11.00 tot 13.00 uur bij Museum Rijswijk (Herenstraat 67, 2282 BR Rijswijk)
  • Voor ondernemers en inwoners in Kesslerpark, Landgoederenzone en Wilhelminapark: maandag 1 juli 2024 van 14.00 tot 16.00 uur bij het Huis van de Stad (Generaal Spoorlaan 2, 2283 GM Rijswijk). Meld u bij binnenkomst bij de zwarte balie in de hal. 
  • Voor ondernemers in Bogaard Stadscentrum: donderdag 4 juli 2024 van 13.00 tot 15.00 uur bij Informatiecentrum Bogaard Stadscentrum (Pr. Willem Alexander Promenade 20, 2284 DG Rijswijk). 

Zien wij u op maandag 1 of donderdag 4 juli 2024? Aanmelden voor de inloopbijeenkomsten is niet nodig.