Denk mee over de toekomst van de spoorlijn langs Rijswijk en station RijswijkBuiten

Reist u vaak met de trein via de Oude lijn (de spoorlijn tussen Leiden, Rijswijk en Dordrecht)? Of woont of werkt u in de buurt van het spoor? Denk dan mee over de toekomstplannen. ProRail onderzoekt namelijk hoe zij stap voor stap meer treinen kunnen laten rijden op deze spoorlijn. En waar er mogelijk nieuwe stations kunnen komen. Zo onderzoekt ProRail of het mogelijk is om in RijswijkBuiten een nieuw station te openen.

In februari kon er tijdens een meedenksessie worden meegedacht over de plannen in Rijswijk. Op donderdag 4 april 2024 organiseert ProRail nogmaals een meedenksessie. Hierin laat ProRail zien welke ideeën er zijn opgehaald, wat ProRail hier tot nu toe mee heeft gedaan en hoe nu verder. ProRail hoort graag uw aandachtspunten bij de uitwerking van de ideeën.  

Kom langs tijdens de meedenksessie op 4 april 

Op donderdag 4 april 2024 van 19.00 – 21.00 uur organiseert ProRail een meedenksessie over de plannen voor Rijswijk. Deze bijeenkomst is in het Huis van de stad Rijswijk, Generaal Spoorlaan 2. Komt u ook? U kunt zich hier aanmelden

Was u er de vorige keer niet bij? Kom gerust langs: ProRail gaat graag met u in gesprek.

Vul de online vragenlijst in

U kunt ook online meedenken. Vul de online vragenlijst in. Invullen duurt ongeveer 20 minuten en kan tot dinsdag 30 april 2024. 

In deze online vragenlijst zijn de keuzes die bestuurders van alle betrokken partijen moeten maken zo goed mogelijk nagebootst. U krijgt verschillende dilemma’s voorgelegd waarbij u zich ook bewust wordt van de kosten.

Meer informatie

Het onderzoek voor het verbeteren van de Oude Lijn is een gezamenlijk project van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Zuid-Holland, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (waaronder gemeente Rijswijk), ProRail en de gemeenten Leiden, Den Haag, Schiedam en Dordrecht. Kijk voor meer informatie over dit onderzoek op de website van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en ProRail.