Burgemeester sluit woning vanwege grote drugsvondst

Burgemeester Huri Sahin heeft vandaag een woning gesloten in het Rembrandtkwartier voor de duur van negen maanden. In de woning zijn door de politie grote hoeveelheden drugs en onder meer een vuurwapen aangetroffen. Daarmee is het aannemelijk dat de woning een rol speelde binnen de drugshandel.

Aanleiding voor de instap in de woning was een aanhouding in januari 2024 van een inwoner van Rijswijk, op verdenking van handel in verdovende middelen. Toen de politie de woning van de verdachte doorzocht trof zij een grote handelshoeveelheid softdrugs en harddrugs aan verspreid door de hele woning. Daarnaast werd een grote hoeveelheid lustopwekkende medicatie gevonden. In een verborgen ruimte onder de vloer lagen een vuurwapen en munitie. Ook trof de politie meerdere weegschalen, een sealapparaat en een grote hoeveelheid verpakkingsmaterialen aan.

Ernstig geschaad

Op basis van wat de politie heeft aangetroffen acht burgemeester Sahin het aannemelijk dat de woning een rol speelde binnen de drugshandel. De openbare orde en veiligheid zijn daarmee ernstig geschaad. Om de rol van het pand in de drugshandel ongedaan te maken, herhaling te voorkomen en ook verdere nadelige effecten van de handel in en het gebruik van drugs op het openbare leven te voorkomen, heeft de burgemeester het pand gesloten. “Met deze maatregel zorgen we dat het adres niet langer bekendstaat als drugspand en de rust in de omgeving kan terugkeren”, licht Sahin toe. 

“Ondermijnende criminaliteit vanuit een drugspand willen we niet in onze stad, en al helemaal niet in een woonwijk. Drugs hebben een ontwrichtend effect op onze samenleving. Van het geweld dat criminelen plegen die er geld aan verdienen, tot de gebruikers die voor overlast zorgen of in de verslavingszorg belanden. Naast persoonlijk verdriet zorgt het ook voor torenhoge maatschappelijke kosten. We moeten drugs blijven bestrijden.”

Wilt u iets melden?

Rijswijk houden we samen veilig. Heeft u het vermoeden dat er in uw omgeving iets niet klopt en dat er mogelijk criminele activiteiten plaatsvinden? Meld het via de gemeente op telefoonnummer 14070 of door een e-mail te sturen naar ondermijning@rijswijk.nl. U kunt ook de politie bellen via 0900-8844. Wenst u anoniem te blijven? Meld dan bij Meld Misdaad Anoniem via het telefoonnummer 0800-7000. Of ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl.