Bouw 32 duurzame bedrijfsunits Rijswijk gestart

Op de voormalige kantoorlocatie aan de Treubstraat 17 is gestart met de bouw van 32 duurzame bedrijfsunits. Woensdag 10 mei 2023 sloegen twee kopers samen met wethouder Werner van Damme (Economische Zaken) de symbolische ‘eerste’ palen.

Op de hoek van de Treubstraat en de Diephorstlaan op bedrijventerrein Plaspoelpolder bouwt Jobo de Bouwers een nieuw bedrijfsverzamelgebouw met 32 bedrijfsunits. De duurzame bedrijfsunits krijgen aluminium kozijnen en de belijning aan de gevel zorgt voor een afwisselend en aantrekkelijk gevelbeeld.

In totaal worden twee blokken van 16 bedrijfsunits in spiegelbeeld van elkaar gebouwd. De gevels zijn voor het grootste deel van glas, dit zorgt voor een open karakter. Elke Joenit (speek uit als ‘unit’) heeft straks twee parkeerplaatsen, tijdens de verkoop was het voor ondernemers mogelijk om extra parkeerplaatsen bij te kopen. In de zomer van 2022 is het project in verkoop gegaan en eind 2022 zijn alle units verkocht.

Versterken vestigingsklimaat

Wethouder Werner van Damme is blij met de bouw van deze nieuwe bedrijfsunits: “Eén van de speerpunten in de Economische Visie van de gemeente Rijswijk is het versterken van het vestigingsklimaat op onze bedrijventerreinen. Met de bouw van deze nieuwe bedrijfsunits geven we hier verder vorm aan en biedt het kansen voor (lokale) ondernemers om te groeien en te investeren in de regio.”

Daarnaast zijn deze bedrijfsunits een goed voorbeeld van hoe de gemeente Rijswijk inzet op het voorkomen van ondermijnende en andere criminele activiteiten. Van Damme: “In overleg met het projectteam middengebied Plaspoelpolder (IPP, gemeente en BBR), politie en JOBO is extra aandacht besteed aan veiligheid en het voorkomen van ondermijning. Zo hebben de gevels een transparant karakter aan de straatkant en zijn er afspraken gemaakt over camerabeveiliging en verlichting op het terrein. Hierdoor is zichtbaar wat we aan de voorkant doen aan het tegengaan van ondermijning.”

Directeur Bas van Dijk van Jobo de Bouwers: ‘Het project wat wij realiseren in Rijswijk is van zeer hoogstaande kwaliteit, duurzaam gebouwd en gunstig gelegen. In combinatie met het unieke Joenit.nl concept een zeer interessante optie voor ondernemers, particulieren en beleggers in Rijswijk. Kortom een mooie aanvulling voor de Plaspoelpolder en de gemeente Rijswijk’.

Jobo de Bouwers uit Leiden is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de realisatie van het project. Het project wordt naar verwachting in de zomer van 2024 opgeleverd. Kijk voor meer informatie op: https://joenit.nl/project/treubstraat-17-rijswijk/

Eerste paal Treubstraat.jpg