Anjerconcert op zaterdag 18 mei

Dit jaar organiseert de gemeente Rijswijk samen met de gemeente Leidschendam-Voorburg de jaarlijkse Veteranendag, in de vorm van een Anjerconcert. Hierbij treedt het Orkest Koninklijke Luchtmacht op. Het Anjerconcert vindt plaats op zaterdag 18 mei 2024 om 20:00 uur in de Rijswijkse Schouwburg. Alle inwoners van Rijswijk en Leidschendam-Voorburg zijn van harte welkom om het concert bij te wonen.

De Veteranen Jukebox

Het Orkest Koninklijke Luchtmacht werd kort na de Tweede Wereldoorlog als muziekkorps opgericht, waarvan de leden oorlogsvrijwilligers waren. In 1950 kreeg dit vrijwilligerskorps de ministeriële goedkeuring om een groter beroepsorkest te worden. Het Orkest Koninklijke Luchtmacht doet dat met een doel: 'Daar waar in het verleden de muziek het verschil maakte op het slagveld, worden wij en onze muziek tegenwoordig anders ingezet. We staan midden in de samenleving. Met onze muziek vertellen wij het verhaal van de luchtmacht/Defensie en verbinden we onze wereld met de wereld buiten onze vliegbases.’ 

Inmiddels is het orkest uitgegroeid tot een formatie voor pop, jazz en fusion met 48 conservatoriumgeschoolde musici in uniform. Zij spelen op zaterdag 18 mei ‘De Veteranen Jukebox’, waarbij bezoekers samen met het orkest de speellijst van het concert bepalen. 

Uniek programma voor publiek en orkest

Voorafgaand aan het Anjerconcert ‘De Veteranen Jukebox’ kunnen bezoekers een QR-code scannen met hun smartphone. Op de weergegeven website kunnen zij kiezen welke muziekstukken zij graag zouden willen horen in het programma voor deze avond. Ondersteund door veelzijdige vocalisten ontstaat zo live een programma dat elk concert weer uniek is. Dat maakt het een verrassende voorstelling voor het publiek, maar ook voor het orkest! 

Aanmelden

U bent van harte welkom bij het Anjerconcert. Tickets zijn gratis. Meld u wel even aan via de website van de Rijswijkse Schouwburg.

Besluit u op de dag zelf om te komen? Dan kunt u de gratis kaarten aan de kassa in de Rijswijkse Schouwburg verkrijgen.