Vragen over parkeren in winkelgebieden en bij maatschappelijke- en sportvoorzieningen

Veelgestelde vragen parkeren gereduceerd tarief

Nee, voor het winkelcentrum In de Bogaard en omgeving geldt een ander parkeerbeleid. Parkeren is hier duurder om te beperken dat bezoekers van het winkelcentrum langdurig in de omliggende woonstraten parkeren. U parkeert in de omgeving van In de Bogaard het voordeligst in één van de nabijgelegen parkeergarages.

Bewoners van In de Bogaard en omgeving kunnen een bezoekersvergunning aanvragen om hun visite tegen een gereduceerd tarief te laten parkeren.

Bij de meeste (buurt)winkelcentra in Rijswijk parkeert u het 1e uur gratis. Dit geldt niet in winkelcentrum In de Bogaard en in de parkeergarages.

Om gebruik te maken van het 1e uur gratis parkeren, moet u zich altijd aanmelden bij de parkeerautomaat of via uw mobiele parkeerapp. Ook als u 1 uur of korter parkeert. De parkeerautomaat of mobiele belparkeerder verrekent automatisch uw 1e gratis parkeeruur.

Na het 1e uur betaalt u het reguliere parkeertarief (€ 1,55 per uur).

De parkeerautomaat of mobiele belparkeerder verrekent automatisch uw 1e gratis parkeeruur.

De voorzieningen waar het 1e uur geldt, kunnen een speciale vergunning aanvragen waarmee bezoekers en leden kunnen parkeren. Vraag hiernaar bij de vereniging of instelling om hier gebruik van te maken. Heeft uw vereniging deze vergunning (nog) niet aangevraagd? Dan moet u zich altijd aanmelden bij de parkeerautomaat of mobiele parkeerapp.

De lijst van aangewezen maatschappelijke- en sportvoorzieningen vindt u op deze pagina.

Maatschappelijke instellingen kunnen voor medewerkers een vergunning aanvragen voor het parkeergebied rondom de instelling. Kijk hiervoor op de pagina ‘Parkeervergunningen voor bedrijven’.

De voorzieningen waar het 1e uur gratis geldt, kunnen ook een speciale vergunning aanvragen voor bezoekers en leden. De aangewezen instellingen zijn persoonlijk geïnformeerd over hoe ze deze vergunning kunnen aanvragen. Meer hierover vindt u ook op de pagina ‘Parkeervergunning bezoekers maatschappelijke- en sportvoorzieningen’.

Heeft de instelling waar u werkt (nog) geen vergunning aangevraagd? Dan moet u zich altijd aanmelden bij de parkeerautomaat of via uw mobiele parkeerapp. Na het 1e uur betaalt u dan het reguliere parkeertarief (€ 1,55 per uur).

Sommige voorzieningen beschikken over hun eigen (gratis) parkeerplaatsen. Dit blijft zo. Bij andere voorzieningen geldt het parkeerbeleid van die zone. Op de pagina ‘Parkeergebieden’ vindt u de gebieden voor betaald parkeren.

Antwoord aanpassen in: De Schouwburg valt onder parkeergebied Te Werve. Hier geldt de volgende regulering: Ma t/m zo tussen 18.00 - 24.00 uur (€ 1,55 per uur). Bij de Schouwburg en het Huis van de Stad gelden dezelfde reguleringstijden, maar parkeren is hier het 1e uur gratis voor bezoekers (daarna € 1,55 per uur). Om van dit eerste uur gratis parkeren gebruik te maken, is het belangrijk om u altijd aan te melden bij de parkeerautomaat of mobiele parkeerapp (ook als u korter dan 1 uur parkeert).

De parkeerautomaat of mobiele belparkeerder verrekent automatisch uw 1e gratis parkeeruur.