Senior Beleidsmedewerker Wonen

Over de vacature

Sluitingsdatum
30 juli 2024
Uren per week
32-36
 

Bouw jij mee aan een gebalanceerd woningaanbod voor bestaande en nieuwe inwoners van Rijswijk!?

Wat ga je doen?

Als Senior beleidsmedewerker Wonen ben je verantwoordelijk voor verschillende beleids- en adviestaken op het gebied van Wonen. Binnen de gemeente Rijswijk streven we naar een kwalitatief goede woningvoorraad en sociaal sterke en leefbare wijken. De vraag naar sociale huurwoningen is groot, en de druk op de woningmarkt is hoog. We proberen de woningmarkt meer in beweging te brengen. Dit doen we door nieuwe woningen toe te voegen, maar ook door in te grijpen in de woonruimteverdeling en door de doorstroming te bevorderen. We werken hierbij samen met de woningcorporaties in de stad, maatschappelijke partijen en ontwikkelaars.

In het team lever je een creatieve en enthousiasmerende bijdrage. Je werkt als senior nauw samen met twee collega beleidsmedewerkers Wonen. Je focust op de ontwikkeling van nieuw beleid, maar levert ook je bijdrage aan de uitvoering van verschillende taken. Je werkt aan een breed scala aan onderwerpen waardoor het belangrijk is dat je snel kunt schakelen tussen verschillende taken.

Zaken waar jij onder andere aan zult werken zijn het opstellen van de (regionale) woonvisie en regionale woningmarktafspraken over de nieuwbouwvoorraad in de stad, afstemming met de regio, aanpassingen en uitvoering van de huisvestigingsverordening (urgenties, huisvesting statushouders en vergunningplichten voor de koopvoorraad). Ook werk je aan de herstructurering van het woonwagencentrum en bijvoorbeeld de prestatieafspraken met de corporaties. Daarnaast speel je samen met je collega’s in op diverse actualiteiten die nu binnen het beleidsveld wonen spelen.

Jij geeft je advies vanuit je woonkennis over nieuwe projecten, en je speelt in op de actualiteiten binnen het woonveld. Je bent daarbij tevens het eerste aanspreekpunt voor management en bestuur.

 

Wie ben jij?

Je kunt je werk als Senior beleidsmedewerker Wonen goed én met plezier doen als je voldoet aan dit profiel:

➡️ Minimaal hbo werk- en denkniveau (sociale geografie, bouwkunde, volkshuisvesting of vergelijkbaar);

➡️ Minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;

➡️ Ervaring met het opstellen en uitvoeren van beleidsdocumenten, verordeningen, woon(zorg)visies of prestatieafspraken is een pre.

       

Ons aanbod

✅ Ontwikkelmogelijkheden binnen een gemeente met ambitie

✅ Mogelijkheden voor flexibele werktijden en thuiswerken

✅ Een warme informele werksfeer

Met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden:

  • Een uitdagende functie voor 32 tot 36 uur per week.

  • Bruto maandsalaris van maximaal € 5.997,00  (afhankelijk van werkervaring en opleiding) op basis van 36 uur per week; dit komt overeen met functieschaal 11.

  • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband.

  • De mogelijkheid om wekelijks extra uren te werken die je kunt inruilen voor extra verlof.

  • Naast je salaris ook een vitaliteitsbudget en een individueel keuzebudget voor verschillende doelen naar jouw keuze, zoals extra inkomen, extra verlofuren, fiscalisering van de reiskosten of een fiets.

  • Een iPhone en een laptop in bruikleen.

Jouw team

Wij werken met ongeveer 500 medewerkers verdeeld over 35 teams in 5 domeinen voor Rijswijk. Jij maakt onderdeel uit van het Team Ruimte, waarin naast Wonen ook Ruimtelijke ordening, Stedenbouw, Milieu, Grondzaken en Groenbeleid een plek hebben. Het team is overzichtelijk en is er sprake van korte lijnen in de samenwerking. Er is een stadsvisie 2030 vastgesteld met daarin een aantal belangrijke bestuurlijke opdrachten/projecten, zoals een gedeeltelijke gebiedstransformatie van bedrijventerrein Plaspoelpolder (Havenkwartier en Kesslerpark) en een gebiedstransformatie van Bogaard stadscentrum. Op dit moment wordt deze stadsvisie geactualiseerd tot een omgevingsvisie. Binnen die kaders werken we aan een uitdagende opgave op het gebied van sociale woningbouw. 

 

Gemeente Rijswijk

Werken voor Rijswijk betekent werken voor een gemeente met een dorps karakter en grootstedelijke uitdagingen in een regio die altijd in beweging is. Hier kunnen 56.000 inwoners, ondernemers en bezoekers van Rijswijk prettig én gezond wonen, werken én meedoen. Onze missie is: ‘De verantwoordelijkheid om het fantastisch te doen voor Rijswijk’.

Binnen de gemeente Rijswijk vinden wij het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en stimuleren we een inclusieve (werk)cultuur. Je krijgt een introductieprogramma, een rondleiding door Rijswijk én een warm welkom van jouw nieuwe collega’s. Zo voel je je snel thuis in Rijswijk! Meer weten over wat Rijswijk te bieden heeft? Kijk op www.WerkenvoorRijswijk.nl.

De komende jaren groeit onze stad maar liefst met een derde. Dit stimuleert de verdere ontwikkeling van onze organisatie, voor onze huidige en toekomstige collega’s. Jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken. Groei jij met ons mee?

 

Wil jij aan de slag voor Rijswijk?

Word je bij het lezen enthousiast over deze functie en voldoe je aan bovenstaand profiel? Ben jij de collega die we zoeken? Solliciteer dan zo snel mogelijk via de sollicitatiebutton! De sluitingsdatum is in principe 30 juli 2024, maar hebben we echter eerder een geschikte kandidaat gevonden dan sluit de reactietermijn eerder. Hebben we nog geen geschikte kandidaat, dan loopt de reactietermijn nog langer door.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature en de sollicitatieprocedure kun je bellen naar teammanager Arjen Stam, telefoonnummer 14 070.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.