Rijswijks traineeship

Ben je niet langer dan twee jaar geleden afgestudeerd en op zoek naar een traineeship waarin je werkervaring opdoet, ontdek waar je talenten liggen en jezelf verder ontwikkelt? Kies dan voor ons traineeship voor kandidaten met een afgeronde hbo- of wo-opleiding. In twee jaar tijd werk je zelfstandig in drie verschillende teams en doe je steeds ander werk. Met mede-trainees volg je een leer- en ontwikkelprogramma. Ook word je intensief begeleid.

Intensief werk-, leer- en ontwikkelprogramma 

Ons traineeship is als een springplank voor een vliegende start van jouw carrière. In korte tijd doe je werkervaring op in verschillende teams. Daarbij ontwikkel je jouw kennis met betrekking tot project-  en procesmanagement, communicatie & participatie en beleidsontwikkeling. Met mede-trainees volg je een op maat gemaakt leer- en ontwikkelprogramma. Je vergroot hiermee jouw kennis en kunde en ontdekt hoe je carrièrekeuzes maakt die echt bij je passen. Ook krijg je persoonlijke begeleiding van een mentor en werkplekbegeleider. 

2kpis

Verschillende rollen

In veel vakgebieden breiden we uit. Dit biedt veel ruimte voor jou om te leren en je te ontwikkelen. Je kan werkervaring op doen in de rol van beleidsmedewerker, proces- of projectmedewerker. Waar je dat doet hangt af van de match tussen jou en je opdrachtgever.  
 

Altijd iets te kiezen

Voor de eerste ronde hebben we werkzaamheden en rollen bedacht waar je uit kunt kiezen. Want je hebt het al druk genoeg met het inwerk programma en het wegwijs worden in de organisatie. De daaropvolgende klussen formuleer je deels samen met potentiële opdrachtgevers. Je bepaalt grotendeels zelf waar jij de drie klussen doet. Je hebt altijd iets te kiezen. Zo sta jij zelf aan het roer van het traineeship en wat je daaruit haalt.

Mogelijke klussen

De mogelijk klussen lopen erg uiteen. Denk aan:  

  • het (strategisch) plannen en beheren van de ruimtelijke omgeving
  • het optimaliseren, aantrekkelijk maken, toekomstbestendig maken en veilig houden van de leefomgeving en maatschappelijke omgeving
  • het bewaren van de balans tussen economische groei, leefbaarheid en duurzaamheid (klimaatadaptatie, Omgevingswet, energietransitie)
  • het ontwikkelen van beleidsmaatregelen om de kwaliteit van leven te verbeteren, kwetsbare groepen en jeugd te ondersteunen, sociale inclusie te bevorderen
  • de interne bedrijfsvoeringstaken die nodig zijn om teams te ondersteunen en de organisatie te ontwikkelen (Communicatie & Participatie, Facilitair, Financiën, HRM, Informatie en Juridische zaken)
Meer over de gemeentelijke organisatie

Verhalen van trainees

Laura

Laura

"Met de andere trainees volg je een ontwikkelprogramma doe je intervisie en opdracht samen. Je krijgt zo echt een band met elkaar."


 
Lees het verhaal van Laura

Suzanne

trainee suzanne

"Door het traineeprogramma ken ik mijn talenten en weet ik wat ik wel en niet wil. Dit helpt bij mij het nemen van verdere keuzes voor mijn loopbaan."

Lees het verhaal van Suzanne

Alle verhalen

alle verhalen traineeships

Start je carrière bij gemeente Rijswijk! Lees alle verhalen van onze trainees.

Lees alle verhalen

Daarom het Rijswijks traineeship

Ontwikkel jezelf

icoon ontwikkel

Wij ontwikkelen niet alleen de stad. Onze organisatie beweegt mee. Talent wordt gestimuleerd. Twee jaar werk je in drie verschillende teams. Je volgt een intensief trainings-en ontwikkel traject. En ontdekt hoe je jouw talenten kunt inzetten voor nog meer werkplezier. 

Voel je vrij

icoon vrij

Wij denken niet in hokjes. Je geeft zelf invulling aan jouw klus en rol. Wees creatief, reflectief en neem initiatief. Het resultaat, dat is wat telt. Zo investeer jij in jouw doorgroeimogelijkheden als interne kandidaat na het traineeship. 

Warme werksfeer

icoon werksfeer

Wij werken in een gemeente met een warme sfeer en korte lijnen. Ook bij hybride werken. Hier kennen wij elkaar bij naam en ben je onderdeel van elk team waar jij jouw klussen doet. Wel zo prettig! 

Werk met betekenis

icoon betekenis

Ons werk heeft betekenis. Wij werken voor en samen met de stad. Met jouw klussen draag jij daar ook aan bij. 

Jouw vragen beantwoord

Je eerste werkdag is op maandag 4 november 2024 en het traineeship duurt twee jaar. 

Waar je werkt, met welk onderwerp en in welk werkveld je bezig bent hangt af van de match tussen jou en je opdrachtgever. Dat zijn overigens altijd collega’s uit een van de vele teams van het Huis van de stad of van het programmabureau RijswijkBuiten. 

Je werkt in totaal bij drie verschillende teams, voor steeds acht maanden. De klus of opdracht heb je zelf uitgekozen. 

In twee jaar tijd doe je zelfstandig werkervaring op en volg je met mede-trainees een programma om aan je professionele en persoonlijke ontwikkeling te werken. Als collega doe je ook mee aan team & organisatie trainingen, uitjes en bijeenkomsten. In korte tijd leer je alle hoeken van de organisatie kennen. Lees ook de ervaringen van de trainees die je voorgingen.

Een werkplekbegeleider zorgt voor de dagelijkse inhoudelijke begeleiding in het team waar je werkt. Met een mentor/coach heb je regelmatig persoonlijk contact om te sparren en te werken aan je persoonlijke-  en professionele ontwikkeling. Ook is hij/zij je aanspreekpunt als je ergens tegenaan loopt.

Met mede-trainees en soms ook andere young professionals uit de organisatie volg je  een intensief programma dat speciaal voor dit traineeship is opgezet.  Met dit programma geef je jouw talent een boost, ontwikkel je jouw skills als overheidsprofessional en ontdek je wat bij jou past voor je verdere carrière.  Eventuele aanvullende wensen stem je af met de mentor/coach en de programma manager. 

Werken voor Rijswijk

Terug naar de overzichtspagina