Hoe begin ik een onderneming?

Als startende ondernemer komt er veel op u af. De gemeente Rijswijk kan u in contact brengen met de juiste partijen en u nuttige informatie bieden. Zie hier onder in ieder geval  een overzicht van interessante websites voor u als (beginnend) ondernemer. Heeft u toch nog vragen of wilt u wat anders weten, neem dan contact op met het Bedrijfscontactpunt. Voor uw algemene vragen is er verder de site van het Ondernemersplein een (semi-) overheidsinitiatief.

Wat moet ik weten als ik zzp’er word?

Wilt u weten welke regelingen en regels op u van toepassing zijn als zelfstandige zonder personeel (zzp’er)? Ook deze informatie vindt u op de website Ondernemersplein.

Een bedrijfsruimte vinden in Rijswijk

Wanneer u in Rijswijk een plek voor uw onderneming wilt zoeken, kunt u het beste kijken op onze pagina met informatie over bedrijfsruimten.

Financiering en subsidies

Voor startende ondernemers bestaan verschillende financiële regelingen. Lees hierover meer op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Er zijn geen algemene subsidies voor startende ondernemers in Rijswijk. Wel zijn er bijvoorbeeld regelingen voor het starten van een bedrijf met behoud van een uitkering. Kijk voor een overzicht van regelingen op het Ondernemersplein. Daarnaast hanteert Rijswijk een 0%-OZB belastingtarief voor hurende ondernemers.

Vergunningen

Mogelijk heeft u als u een bedrijf begint 1 of meerdere vergunningen nodig. Controleer dit met de Vergunningscheck van het Omgevingsloket.

Coaching

Voor coaching kunt u terecht bij stichting Ondernemersklankbord (OKB). Dit is een landelijk netwerk van oud-ondernemers die hun kennis en ervaring inzetten bij de begeleiding van ondernemers.