Denk via Samen.Rijswijk mee over nieuwe regels voor terrassen en uitstallingen

Wij werken aan nieuwe regels voor terrassen en uitstallingen voor ondernemers in Rijswijk. Heeft u als ondernemer of inwoner ideeën over deze nieuwe regels? Dan kunt u deze tot vrijdag 26 juli 2024 online doorgeven via Samen.Rijswijk.

Waarom nieuwe regels?

Terrassen die op de juiste locatie liggen, zorgen voor levendigheid en sfeer op straat. Het huidige beleid en de regels voor terrassen en uitstallingen zijn verouderd en toe aan actualisatie. Daarom willen we het beleid en de regels vernieuwen. De regels maken duidelijk wat wel en niet mag. Tegelijkertijd moeten de regels goed controleerbaar zijn voor de gemeente. Daarmee voorkomen we overlast voor bezoekers en omwonenden.

We horen graag uw ideeën

Via Samen.Rijswijk kunt u een korte vragenlijst invullen. En zo uw mening doorgeven over wat u wel en niet terug zou willen zien in het nieuwe beleid voor terrassen en uitstallingen. Ga hiervoor naar Samen.Rijswijk.nl en zoek op ‘Nieuwe regels voor terrassen en uitstallingen’. Het invullen van de vragenlijst op Samen.Rijswijk kan tot en met vrijdag 26 juli 2024 en duurt ongeveer 5 minuten.

Wat gebeurt er hierna?

De opgehaalde ideeën uit de inloopbijeenkomsten vatten wij samen. En we verwerken de ideeën zo ver mogelijk in het nieuwe conceptbeleid. Na de zomer horen we graag wat u van het conceptbeleid vindt. We organiseren hiervoor nogmaals inloopbijeenkomsten en u kunt uw mening ook doorgeven via Samen.Rijswijk. Met de reacties scherpen we het conceptbeleid aan waar mogelijk. En vervolgens moet het nieuwe beleid worden vastgesteld. De actuele planning hiervoor leest u op Samen.Rijswijk.nl.