Afvalgrijper en afvalring

Algemeen

Geen fijn gezicht, die snoeppapiertjes, blikjes en peuken tussen het groen in uw wijk. Maar om ze met de hand te verwijderen is niet zo hygiënisch. En soms kom je er ook niet makkelijk bij. Daarom stelt de gemeente afvalgrijpers beschikbaar, die u op aanvraag voor onbepaalde tijd – en kosteloos - in bruikleen krijgt.

Omschrijving

Voor wie wil is er ook een handige afvalring, waarmee u uw afvalzak gemakkelijk open houdt.

De afvalgrijper (en/of afvalring) is voor iedereen te leen. U kunt ze aanvragen door het invullen van een aanvraagformulier bij de balie Publieksvoorlichting in het stadhuis. Daar krijgt u ook de attributen mee.

Aanvragen

Zo vraagt u een afvalgrijper en/of afvalring aan:

E-mail

U stuurt een e-mail naar stadhuis@rijswijk.nl met als onderwerp: afspraak publieksvoorlichting. Geef aan of u de complete set in bruikleen wilt nemen of één van de twee materialen. Onze collega's nemen (binnen twee werkdagen) contact met u op om een afhaalafspraak in te plannen. Bij het afhalen neemt u een geldig legitimatiebewijs mee.

Telefonisch

Beschikt u niet over e-mail, bel dan met ons Klant Contact Center op telefoonnummer 14070 (optie 4).

Terugbrengen

Wanneer u de afvalgrijper en/of afvalring niet verder wilt gebruiken, brengt u deze terug bij de balie Publieksvoorlichting op het stadhuis. Terugbrengen gaat ook op afspraak. U maakt een afspraak op dezelfde manier als voor het aanvragen.

Voorwaarden

Verantwoordelijkheid

In de periode dat u de materialen gebruikt, bent u verantwoordelijk voor het correcte gebruik ervan. We verwachten dat u ze, als u ze niet meer gebruikt, werkend en intact terugbrengt bij de gemeente.

Eigendom

De gemeente Rijswijk blijft te allen tijde eigenaar van de afvalgrijper en afvalring.

Hoe lang gaat het duren?

U kunt de afvalgrijper en/of afvalring zo lang te leen houden als u er gebruik van wilt maken.

Kosten

De bruikleen van de afvalgrijper en/of afvalring is gratis. Wel verwachten wij dat u er zorgvuldig mee omgaat.