Wandel- en fietsroutes door Rijswijk

Wandelen of fietsen door Rijswijk? Op deze pagina's vindt u verschillende wandel en fietsroutes over de historie en door het groen van Rijswijk.

Fiets en wandel door de historie van Rijswijk

Kom tijdens een historische stadswandeling of fietstocht van de Historische Vereniging Rijswijk meer te weten over de rijke geschiedenis van Rijswijk. Loop mee met de monumentenwandeling in Oud-Rijswijk en zie een aantal gemeentelijke en rijksmonumenten zoals buitenplaats Hofrust, de Oude Kerk, de Naald en het voormalige paleis Huys te Nieuburch in het Rijswijkse Bos. Stap je liever op de fiets? Fiets dan mee met de fietstocht langs een aantal buitenplaatsen uit de 17e en 18e eeuw. En hoor meer over de geschiedenis van de Rijswijkse landgoederen. ga voor meer informatie naar: https://www.historischeverenigingrijswijk.nl/stadswandelingen.php

Liever zelf een rondje Rijswijk wandelen of fietsen? 

In de (gratis) app ‘Rondje Rijswijk’ vindt u verschillende mooie wandel- en fietsroutes in Rijswijk. Dat kan met de routes in de gratis Rondje Rijswijk-app. Bijvoorbeeld langs de Landgoederenzone en kunstwerken in de stad. Onderweg wordt op verschillende plekken stilgestaan en met foto’s uitleg gegeven over de geschiedenis van Rijswijk en/of andere leuke weetjes over de stad. Download de app op uw mobiele telefoon. Zoek op ‘Rondje Rijswijk’ in de appstore van uw mobiele telefoon. Of scan de qr-code hieronder met de camera van uw mobiele telefoon:

 

Rijswijk

Wandelen en fietsen door het groen in Rijswijk

Hieronder vindt u een handig overzicht routes en folders over wandelen en fietsen door het groen in Rijswijk:

Wandelroutes Rijswijkse Landgoederenzone. 

Deze twee routes kunt u apart lopen, maar ook in één keer. 

Fietsroutes door en in de omgeving van Rijswijk

Wandel- en fietsroute door de De Zwethzone
Dit is een groene natuur- en recreatieverbinding vanaf de Vliet bij Rijswijk tot aan het recreatiegebied de Wollebrand in Naaldwijk. Er zijn diverse mogelijkheden voor wandelen en fietsen.