Te Werve Oost

Status: Lopend

De komende jaren bouwt de gemeente Rijswijk samen met woningcorporatie Rijswijk Wonen en ontwikkelaar Synchroon aan vernieuwing van Te Werve Oost.

Te Werve Oost

De gemeente Rijswijk heeft samen met Rijswijk Wonen en ontwikkelaar Synchroon plannen voor de vernieuwingen in Te Werve Oost gemaakt. De uitgangspunten voor de plannen zijn in een bestemmingsplan verwerkt.

Meer informatie over Te Werve Oost vindt u op de website Wonen in Te Werve.

Het Plan

Van de huidige 355 woningen in het gebied worden 304 portiekwoningen en 28 eengezinswoningen gesloopt. Deze woningen zijn verouderd en het is niet haalbaar gebleken de woningen te renoveren. De resterende 23 eengezinswoningen – gebouwd in 1996 – blijven wel behouden en zullen renovatie ondergaan.

Gezien de behoefte aan meer woningen én meer verschillende woningen bouwen we aan een nieuwe, energiezuinige buurt. De  buurt biedt in de toekomst plaats aan meer mensen én aan meer woonwensen. Dit betekent extra woningen in verschillende prijsklassen. Van betaalbare sociale huur tot middeldure en dure huur en koop.

Met vernieuwing van het woonaanbod veranderen ook de woonomgeving, de straten, het parkeren en het groen.


 

Plattegrond Te Werve Oost
Plattegrond Te Werve Oost

Meedenken en meedoen

U kunt meedenken over de plannen voor Te Werve Oost. Kijk voor meer informatie hierover op Samen.Rijswijk.nl

Op de hoogte blijven

Op www.wonenintewerve.nl vindt u alle informatie over de plannen voor Te Werve. Op deze website leest u het laatste nieuws én kunt u zich ook aanmelden als geïnteresseerde voor een nieuwe woning in de wijk.

Officiële stukken

Kijk op rijswijk.bestuurlijkeinformatie.nl voor de laatste informatie over dit project aan de raad.