Sociaal Wijkteam

Het Sociaal Wijkteam Rijswijk ondersteunt je in situaties waarin je er zelf even niet meer uit komt. Denk aan vragen over werk, geld, wonen, zorg, gezondheid, relaties of een combinatie hiervan. Onze professionals luisteren, geven advies, helpen, verwijzen door en denken met u mee.  


Het Sociaal Wijkteam Rijswijk bestaat uit vijf professionals met verschillende achtergronden. Er zijn vaste bureaudienstmedewerkers die op alle werkdagen van 9 tot 5 telefonisch bereikbaar zijn. De bureaudienst zal samen met u op zoek naar de meest passende oplossing in uw situatie.  

De dienstverlening van het Sociaal Wijkteam bestaat uit het bieden van coördinatie en kortdurende begeleiding. Als duidelijk is waar uw ondersteuningsvragen liggen, zal bepaald worden of en welke dienstverlening vanuit het Sociaal Wijkteam passend is. 

Het Sociaal Wijkteam Rijswijk werkt nauw samen met andere afdelingen van de gemeente (o.a. het Financieel en Werkgevers Servicepunt, Inkomen & Participatie, de WMO en het Jeugdteam) en ook met organisaties zoals Welzijn Rijswijk, Indigo, Perspectief, het talencentrum, Stichting KEI en nog vele anderen.

Wij zijn gehuisvest in het Centrum voor Jeugd Gezin aan de P van Vlietlaan 10 te Rijswijk. In dit Centrum vindt u naast het Sociaal Wijkteam ook het Jeugdteam van de gemeente en de Jeugdgezondheidszorg.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Bel 070 2196846 of mail sociaalwijkteam@rijswijk.nl gerust of vul het aanvraagformulier in.

Vrouw maakt notities terwijl ze op de bank zit bij twee kinderen en hun moeder