Reisdocument bezorgen

Algemeen

U kunt uw paspoort of identiteitskaart laten bezorgen. Dat kan alle werkdagen en ook 's avonds en op zaterdag. Bezorgen kan in heel Nederland, behalve op de Waddeneilanden. U maakt de keuze voor het laten bezorgen bij de aanvraag van uw reisdocument. Deze keuze kunt u later niet meer wijzigen. Voor de bezorging betaalt u bezorgkosten.

Aanvragen

Reisdocument aangevraagd? De gemeente Rijswijk bezorgt deze graag voor u. Heel eenvoudig in een paar stappen:

 1. U vraagt uw paspoort of identiteitskaart aan bij de balie van de gemeente Rijswijk. Daar ontvangt u meer informatie over de bezorging van het reisdocument door Dynasure.
 2. Zodra uw paspoort of identiteitskaart klaar is, neemt Dynasure per e-mail of telefoon contact met u op om een bezorgafspraak in te plannen in een tijdvenster van 4 uur dat u het beste uitkomt.
 3. Op de dag van de bezorging ontvangt u een e-mail en/of sms van Dynasure met de verwachte bezorgtijd in een tijdvak van twee uur.
 4. Via MyDynasure kunt u de bezorging van uw aangevraagde document online volgen. Bovendien kunt u zien welke bezorger bij u langskomt en hoe laat de bezorger ongeveer bij u arriveert. U ontvangt 30-60 minuten voordat de bezorger arriveert een sms met de verwachte aankomsttijd van de bezorger.
 5. De Dynasure bezorger is te herkennen aan het tenue en de badge. De Dynasure bezorger mag binnenkomen voor de identiteitscontrole en overhandiging van uw nieuwe reisdocument, maar dit is niet noodzakelijk, afhankelijk van uw voorkeur.
 6. Bij aankomst controleert de bezorger uw identiteit. Vervolgens levert u uw oude paspoort of identiteitskaart in en overhandigt de bezorger uw nieuwe reisdocument.

Voorwaarden

In de volgende gevallen kan uw reisdocument niet bij u bezorgd worden. U moet dan uw nieuwe reisdocument ophalen bij de gemeente als:

 • u een spoedaanvraag wilt doen;
 • u ingeschreven staat op een briefadres;
 • uw reisdocument in vijf jaar tijd meer dan drie keer als vermist heeft opgegeven;
 • u uw huidige reisdocument kwijt bent geraakt tussen de aanvraag en de bezorging;
 • uw adres in onderzoek staat bij de gemeente, dan betekent dit dat niet duidelijk is op welk adres u woont. In dit geval kunt u géén reisdocument aanvragen. U moet eerst uw inschrijving regelen voordat u een reisdocument kunt aanvragen.

Voor bezorging gelden deze voorwaarden:

 • Bij bezorging van documenten aan meerdere personen, moeten alle personen aanwezig zijn. Dit geldt ook voor kinderen.
 • Als u uw oude document kwijt bent is bezorging wel mogelijk maar dient u dit van tevoren aan te geven bij de balie van de gemeente Rijswijk.

Hoelang gaat het duren?

Uw nieuwe reisdocument wordt binnen ongeveer 5 werkdagen na aanvraag bezorgd.

Bezorgtijden

Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur in dagdelen:

 • 8.00 tot 13.00 uur
 • 10.00 tot 15.00 uur
 • 13.00 tot 18.00 uur
 • 18.00 tot 22.00 uur

Zaterdag: van 8.00 tot 18.00 uur

Kosten

Bezorgkosten per reisdocument: € 18,00

Contact

Neem voor meer informatie en vragen over bezorgingen en het wijzigen van uw afspraak contact op met:

Dynasure

Telefoon: 0348 - 46 28 73 (maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur)
E-mail: klantenservice@dynasure.eu
Website: Dynasure - Reisdocumenten bezorgen