Regelingen voor ondernemers

Algemeen

U bent of wordt zelfstandig ondernemer en u wilt uw geldzaken goed regelen. We helpen u graag op weg met wat eerste handige tips en links.

Startpunt Geldzaken

Bent of wordt u ondernemer, dan vragen geldzaken extra aandacht. Met het Geldplan ZZP krijgt u tips speciaal voor uw situatie. Hiermee beperkt u de risico’s van het ondernemerschap en vergroot u de kans op succes. U geeft anoniem antwoord op enkele vragen over uw persoonlijke situatie. Hierna krijgt u een actieplan met concrete stappen die makkelijk uit te voeren zijn. Ga voor meer informatie naar Geldplan ZZP of kijk de video van het Nibud.

Geldfittest

Geldfit helpt ondernemers om financieel fit te blijven of te worden. Doe anoniem de Geldfittest en ontdek binnen 2 minuten welke stappen jij kan zetten. Of bel gratis naar 0800 81 15.

Kamer van Koophandel (KVK)

De KVK biedt vele handige informatie voor u als ondernemer. Zo bieden ze online e-books over ondernemen. Ook is op hun site advies te vinden en inspiratie. Wilt u weten hoe uw onderneming er financieel voor staat? Dan kunt u een test doen of een checklist volgen. Kijk op kvk.nl voor meer informatie.

Schulden

Zelfstandig ondernemers die tijdelijk niet genoeg verdienen kunnen een Bbz-uitkering aanvragen. Deze Bbz-uitkering is een lening en vult uw (gezins-)inkomen aan tot de bijstandsnorm die voor u geldt.

Wilt u weten of u in aanmerking komt? Vraagt dan een gesprek aan met de Bbz-consulent. Dit kan door te bellen naar het telefoonnummer 14070. Vraag hier naar de Bbz Consulent.

U kan in het gesprek met de BBZ Consulent ook praten over uw schulden. De aanpak van uw bedrijfsschulden of uw privéschulden is complex, maar is vaak wel mogelijk. De BBZ-consulent verwijst u dan door naar Menzing&Partners. De hulp voor inwoners van Rijswijk bij Menzing&Partners is gratis.

FSP Serviceteam

Heeft u (tijdelijk) moeite om rond te komen? U staat er niet alleen voor! Het FSP Serviceteam staat voor u klaar. Het FSP Serviceteam biedt ondersteuning en geeft tips en advies voor meer grip op uw geldzaken.

De spreekuren van het FSP Serviceteam zijn op maandag en donderdag van 09.00 tot 16.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig. De hulp is altijd gratis. 
Het FSP Serviceteam is bereikbaar door te bellen naar 14 070 of door te mailen naar serviceteam@rijswijk.nl.

Bezoekadres FSP Serviceteam

Wijkcentrum Stervoorde
Dr. H.J. van Mooklaan 1
2286 BA Rijswijk