Ondersteuningsverklaring

Op 15 maart 2023 zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Met een ondersteuningsverklaring spreekt u uw steun uit voor het meedoen van een politieke partij.
Iedere politieke partij die nog niet in de Provinciale Staten van Zuid-Holland zit moet minimaal 30 ondersteuningsverklaringen van kiezers inleveren.
De provincie Zuid-Holland bestaat uit 4 kieskringen (regio’s): Den Haag, Dordrecht, Leiden en Rotterdam. Om mee te doen aan de verkiezing in een kieskring, heeft een partij 30 ondersteuningsverklaringen per kieskring nodig.

Wanneer

U kunt een verklaring afleggen van maandag 16 tot en met maandag 30 januari 2023. Dit doet u op het stadhuis. U hoeft hier geen afspraak voor te maken. 
U kunt tijdens de openingstijden langskomen: 

  • Maandag en vrijdag: 09.00 tot 12.00 uur
  • Dinsdag en woensdag: 09.00 tot 17.00 uur
  • Donderdag: 09.00 tot 20.00

Voorwaarden

  • U neemt een geldig legitimatiebewijs mee.
  • U woont in Rijswijk
  • U heeft kiesrecht voor de Provinciale Statenverkiezing.

Hoe het werkt

Download het formulier Ondersteuningsverklaring, print het uit en vul het in. De politieke partij kan u ook het ingevulde formulier geven. Of u kunt het bij de balie opvragen.
Een medewerker controleert of u kiesrecht heeft voor de Provinciale Statenverkiezing. En of u in Rijswijk woont.
U ondertekent het compleet ingevulde formulier Ondersteuningsverklaring waar de medewerker van de verkiezingsbalie bij staat.
U kunt maar 1 keer een ondersteuningsverklaring afleggen voor de Provinciale Statenverkiezing 2023. Deze ondersteuningsverklaring kunt u later niet meer intrekken.
De medewerker zet een stempel op het formulier.
U neemt het formulier mee en zorgt dat het bij de politieke partij komt.