Landgoederenzone Rijswijk

Status: Lopend

In Rijswijk ligt de Landgoederenzone. De Landgoederenzone bestaat uit verschillende buitenplaatsen en gebieden die allemaal met elkaar verbonden zijn. Het is een bijzonder gebied met ruim 200 hectare aan historische buitenplaatsen en gebouwen, archeologische vindplaatsen en natuur. Het gebied loopt van Oud Rijswijk tot aan de grens met Den Haag en tot aan het station en het Bogaard stadscentrum. Het gebied maakt deel uit van Nationaal Park Hollandse Duinen. Het is van grote waarde voor onze stad.

Mooier en beter maken

Er is in dit gebied veel om van te genieten en om tot rust te komen. Zoals mooie natuur, cultuur, bijzondere gebouwen en monumenten, horeca en mogelijkheden om te sporten, wandelen en fietsen. Op dit moment heeft de (groene) openbare ruimte niet de kwaliteit die bij de sfeer van de Landgoederenzone past. Vanuit de gemeente vinden we het belangrijk om hierin te investeren. Er is geld beschikbaar gesteld om de natuur, beleving en toegankelijkheid in de Landgoederenzone nog mooier en beter te maken. 

 

Overzichtsplattegrond Landgoederenzone

Stap voor stap

Het lukt niet om alles in een keer aan te pakken. Daarom doen we dit stap voor stap, onderstaande projecten vallen binnen de Landgoederenzone Rijswijk.

deelprojecten

Officiële stukken

Kijk op rijswijk.bestuurlijkeinformatie.nl voor de laatste informatie over dit project aan de raad.

Contact

Vragen over de ontwikkelingen in de Landgoederenzone? Neem contact op met het projectteam via landgoederenzone@rijswijk.nl.