Helpen bij een stembureau

Algemeen

In Rijswijk mogen ruim 40.000 kiesgerechtigden stemmen op één van de stembureaus in de stad. Uw hulp is daarbij onmisbaar! Meld u onderaan deze pagina aan als (plaatsvervangend) voorzitter, (reserve)stembureaulid of stemmenteller.

Europees Parlementsverkiezing 2024

Op 6 juni kunnen kiezers hun stem uitbrengen voor de Europees Parlementsverkiezing 2024. In Rijswijk mogen ruim 40.000 kiesgerechtigden stemmen op één van de stembureaus in de stad. Wij zijn daarom op zoek naar enthousiaste stembureauleden.

Hoe kunt u helpen?

Bent u 18 jaar of ouder? Nauwkeurig en dienstverlenend? Meld u dan aan als (plaatsvervangend) voorzitter, (reserve)stembureaulid of stemmenteller. Wat houdt het in?

(Plaatsvervangend) voorzitter

Als voorzitter bent u eindverantwoordelijk voor de werkzaamheden in een stembureau. U geeft leiding aan de andere stembureauleden, bent verantwoordelijk voor een goed verloop van het stemproces en het uitvoeren van de stemmentelling. Veelal dient u enige jaren ervaring te hebben op een stembureau. 

(Reserve) stembureaulid

Als stembureaulid zorgt u ervoor dat het stemproces goed verloopt. Ook houdt u toezicht bij de ingang en op de stembus en stemhokjes. Tot slot telt u samen met de tellers alle stemmen en helpt u bij het opruimen van het stembureau na de telling.

Stemmenteller

Als stemmenteller helpt u vanaf 21.00 uur met het sorteren van de stembiljetten en het tellen van de stemmen. Ook helpt u bij het opruimen van het stembureau na de telling.

Doet u ook mee?

We hebben dit jaar weer verschillende dagdelen waarvoor we stembureauleden indelen: 7.30 tot 15.00 uur, vanaf 15.00 tot einde of vanaf 21.00 uur tot het einde. Hulp en materialen die nodig zijn om uw werkzaamheden goed te laten verlopen worden voor u geregeld. 

Voordat u aan de slag gaat krijgt u een goede training zodat u weet wat u te wachten staat op het stembureau. Daarnaast ontvangt u een vergoeding voor uw inzet.

Aanmelden

Klik op de knop 'aanmelden' hieronder om uw aanmelding door te geven. Na ontvangst van uw aanmelding nemen wij contact met u op. Hebt u zich al eerder aangemeld? Dan ontvangt u een uitnodiging via e-mail. 

Aanmelden