Geen stempas?

Algemeen

Heeft u geen stempas ontvangen en voldoet u wel aan de voorwaarden om te stemmen? Of bent u uw stempas kwijt? Dan kunt u een nieuwe stempas aanvragen. Lees hieronder hoe u dit kunt doen.

Vervangende stempas schriftelijk aanvragen

U vult een aanvraagformulier voor een vervangende stempas in. Dit formulier kunt u:

  • Hier downloaden. U kunt het formulier dan direct invullen.
  • Aanvragen door ons te bellen via telefoonnummer 14 070. U ontvangt het formulier vervolgens thuis per post.

Stuur het ingevulde formulier terug naar de gemeente. Dit kan door een kopie van het formulier te e-mailen naar verkiezingen@rijswijk.nl of het formulier per post op te sturen naar:

Postbus 5305
2280 HH Rijswijk 
t.a.v. KCC/Verkiezingen

Stuur in beide gevallen een kopie van uw legitimatiebewijs mee.

Zorg dat de wij het formulier uiterlijk vrijdag 17 november 2023 17.00 uur hebben ontvangen.

Vervangende stempas persoonlijk aanvragen

U kunt tot uiterlijk dinsdag 21 november 2023 12.00 uur persoonlijk een kiezerspas aanvragen bij de balie van de afdeling Burgerzaken:

  • Voor het aanvragen van een vervangende stempas kunt u binnen de  openingstijden van de Publieksbalies zonder afspraak langskomen. Als u toch een afspraak wilt maken, doet u dit via www.rijswijk.nl/afspraak of door ons te bellen via telefoonnummer 14 070. 
  • Neem een geldig identiteitsbewijs mee. 
  • Mocht u later uw oude stempas terugvinden, dan kunt u hiermee niet meer stemmen. Dit kan alleen met de nieuwe stempas.

Bij verhuizing

Verhuist u in de verkiezingstijd? Dan kan het zijn dat u moet stemmen in uw oude gemeente. Het adres waarop u op de dag van kandidaatstelling officieel stond ingeschreven, bepaalt waar u moet stemmen. Op dit adres ontvangt u ook uw stempas per post. Zie voor meer informatie Kieswet art. J 7

U  kunt ook een kiezerspas aanvragen. Daarmee kunt u stemmen in heel Nederland en maakt het dus niet uit of u in uw oude of nieuwe gemeente stemt. U kunt ook iemand uit uw oude woonplaats machtigen om namens u te stemmen.