Website www.rijswijk.nl samen met de stad verbeterd

Eind januari 2023 is de nieuwe versie van www.rijswijk.nl live gegaan. Wij vroegen toen of inwoners van Rijswijk mee wilden denken en testen of informatie op de website goed vindbaar en duidelijk is.

Meer inwoners dan verwacht gaven zich op om de website te testen. Tijdens de testsessie werden de deelnemers gevraagd om informatie over een product dat kan worden aangevraagd op de website, of een bepaald project dat in Rijswijk speelt op te zoeken. Daarbij werd de manier waarop zij deze informatie opzochten gevolgd. En dat leverde informatie op over of de gezochte informatie gemakkelijk te vinden is en of de gevonden informatie duidelijk is.

Prettige vormgeving

De deelnemers waren positief over het uiterlijk van de vernieuwde website. Het kleurgebruik wordt fijn ervaren en de vulling van de pagina’s is ruimer opgezet in vergelijking met de vorige website. Dat leest prettiger. Wethouder Werner van Damme, die over Publieke Dienstverlening gaat, is blij met de positieve geluiden: “We hebben de vernieuwde website van tevoren zo veel als mogelijk ingericht op basis van onderzoek naar wensen van de toekomstige gebruikers. Met de testsessies hebben we dit echt getest met hulp van een aantal Rijswijkse inwoners. Ik ben natuurlijk blij om te horen dat we hierin aardig zijn geslaagd, maar ben ook blij dat we een aantal tips hebben gehad om de website nog verder te verbeteren.”

Website blijven ontwikkelen

De testsessies leverden dan ook waardevolle tips op. Zo kan de structuur van de website nog beter, waardoor informatie voor bezoekers van de website beter vindbaar is. En werd duidelijk dat het voor gebruikers prettiger is als pagina’s zoveel mogelijk op dezelfde manier zijn ingericht. ”Daarmee zijn we aan de slag gegaan en gaan we ook de komende tijd mee verder, want een website is nooit af. Veel dank aan iedereen die afgelopen tijd heeft meegedacht en -gewerkt in dit proces. We blijven nieuwe ontwikkelingen op het gebied van digitale dienstverlening, toegankelijkheid en behoeften van de gebruikers in de gaten houden. Zo blijven de website continu verbeteren”, aldus wethouder Van Damme.