WarmtelinQ

Status: Lopend

Gasunie legt in Zuid-Holland een ondergrondse warmtetransportleiding aan. Deze warmtetransportleiding heet WarmtelinQ en loopt ook door Rijswijk. Via deze warmteleiding kan restwarmte uit de Rotterdamse haven worden gebruikt om huizen en bedrijven in Zuid-Holland te verwarmen. Dat hoeft dan niet meer met aardgas. Dat is een belangrijke stap in de energietransitie.

Waar komt de leiding?

In Rijswijk volgt de leiding de Prinses Beatrixlaan van Delft naar Den Haag (zie de afbeelding hieronder). Het route loopt van de Rotterdamse haven via Vlaardingen naar Den Haag. Er wordt nog onderzocht of de leiding naar Leiden kan worden doorgetrokken.

Tracekaart WarmtelinQ Rijswijk

Wat gaat er gebeuren?

Op de meeste plekken waar de leiding komt, wordt een sleuf in de grond gegraven. In deze sleuf worden de leidingen gelegd. Daarna vullen ze de sleuf weer op. Op sommige plekken worden de leidingen door boring in de grond gebracht. De graaf- en bouwwerkzaamheden voor de aanleg in Rijswijk duren naar verwachting tot eind 2023. Woont u in de buurt van de route waar de leiding komt te liggen (zie de afbeelding hierboven), dan houden  WarmtelinQ en de aannemers die het werk uitvoeren u op de hoogte van de werkzaamheden. Op borden op straat worden omleidingen aangegeven.

Twee aannemers voeren de werkzaamheden in Rijswijk uit: 

  1. Aannemer Denys werkt sinds de zomer van 2022 aan de aanleg van de leiding tussen Delft tot en met RijswijkBuiten. Het grootste gedeelte van de werkzaamheden van Denys vindt plaats in het fietspad tussen Rijswijk en Delft langs de Prinses Beatrixlaan en de naastliggende groenstroken. Dit is vanaf de fietsbrug over de A4 tot aan het Terras van Sion in RijswijkBuiten. Vanaf juli 2022 is dit deel van het fietspad van de Prinses Beatrixlaan afgesloten om te gebruiken als bouwlocatie. De afsluiting van het fietspad tussen de A4 en Terras van Sion in RijswijkBuiten duurt waarschijnlijk tot het derde kwartaal van 2023.
  2. Aannemer A.Hak start in 2023 met werkzaamheden langs de Prinses Beatrixlaan uit vanaf de A4 tot aan de gemeentegrens van Rijswijk met Den Haag.

Op de hoogte blijven

Omwonenden worden door Gasunie en de aannemers op de hoogte gehouden over de werkzaamheden. Dit doen zij onder andere via bewonersbrieven en bouwapps.

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Gasunie

Op www.warmtelinq.nl kunt u zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van WarmtelinQ

Volg de werkzaamheden via de bouwapp(s) van de aannemer(s)

De aannemers delen regelmatig informatie over de planning en werkzaamheden via hun bouwapp. Via de apps kunt u ook contact opnemen. 

  • Aannemer Denys voert de werkzaamheden uit tussen Terras van Sion in Rijswijkbuiten en het viaduct over de A4. Download de bouwapp via de in de App Store (Apple) of in de Google Play Store (Android), zoek op 'Bouwapp'. En kies na installatie van de app voor het project 'WarmtelinQ'. 
  • Aannemer A.Hak voert de werkzaamheden uit tussen het viaduct over de A4 tot aan de gemeentegrens van Rijswijk met Den Haag. Download de bouwapp via de in de App Store (Apple) of in de Google Play Store (Android), zoek op 'Omgeving A.Hak'. En kies na installatie van de app voor het project ‘WarmtelinQ Vlaardingen-Delft’.

Of download de app(s) gratis door de QR-code hieronder te scannen met camera van uw mobiel. 

 

QR-code om bouwapp A. Hak en Denys te downloaden

Laatste nieuws

  • Omleidingen Prinses Beatrixlaan door aanleg WarmtelinQ

    Van vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli wordt de eerste buis voor de aanleg van WarmtelinQ ondergronds aangebracht. Voor de werkzaamheden is een gedeelte van de Prinses Beatrixlaan tussen de A4 en Generaal Spoorlaan afgesloten.

Contactgegevens

Heeft u vragen over WarmtelinQ? Op www.warmtelinq.nl/contact leest u hoe u contact kunt opnemen met de omgevingsmanager van Gasunie. 

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met de omgevingsmanagers van de aannemers die de werkzaamheden uitvoeren: 

  • Voor de werkzaamheden tussen Terras van Sion in RijswijkBuiten en het viaduct over de A4 neemt u contact op met Richard Rijbroek van aannemer Denys. Stuur een e-mail naar contact-wlq@denys.com of bel naar telefoonnummer 06-39 69 22 32.
  • Voor de werkzaamheden tussen het viaduct over de A4 en de gemeentegrens tussen Rijswijk en Den Haag neemt u contact op met Lènart-jan van der Ham van aannemer A. Hak. Stuur een e-mail naar lvdham@a-hak.nl of bel naar telefoonnummer 06-13 16 58 30.