Veelgestelde vragen ondernemers

Als ondernemer heeft u altijd te maken met een bestemmingsplan. Hierin staat wat de functie is van een gebied, een gebouw of een perceelĀ  (bijvoorbeeld bedrijventerrein of kantorenlocatie) en over wat waar wel of niet is toegestaan. Heeft u vragen over bestemmingsplannen, vergunningen of andere zaken?

Hier vindt u een overzicht van veel gestelde vragen door ondernemers/organisaties aan het bedrijfscontactpunt:

Veelgestelde vragen

U kunt zelf het geldende bestemmingsplan raadplegen via ruimtelijkeplannen.nl (www.ruimtelijkeplannen.nl). Mocht u hier vragen over hebben, dan kunt u terecht bij het bedrijfscontactpunt. Wij controleren of uw (bouw)plannen passen in het geldende bestemmingsplan. Stel dat uw plan niet past, dan kijken wij of dit kan worden opgelost en hoe. Passen de plannen niet, dan kunt u er voor kiezen een aanvraag voor te leggen aan de hand van een principeverzoek. Kijkt u voor meer informatie op link toevoegen (https://www.rijswijk.nl/vooroverleg-voor-een-omgevingsvergunning-aanvragen-principe-verzoek)

Wij adviseren u om een makelaar in te schakelen die bekend is in de regio en zicht heeft op de beschikbare ruimtes. Al hebben de accountmanagers van de gemeente geen makelaarsfunctie kunt u uw zoekvraag / behoefte aan ons voorleggen. We denken graag mee. Graag ontvangen we een aantal gegevens via de e-mail zoals:

  • hoeveel m2 is er minimaal en maximaal nodig
  • Gewenste locatie / adres / gebied / terrein
  • Huur of koop
  • Is er sprake van (grootschalige) verbouwingen of uitbreidingen in of aan het pand
  • Omschrijving van de bedrijfsactiviteit die door het bedrijf wordt uitgevoerd
  • Overige relevante informatie

Meer informatie over energiebesparingsmogelijkheden vindt u op het regionaal energieloket (https://zakelijk.regionaalenergieloket.nl/rijswijk). Verder vindt u hier informatie over wet-regelgeving, sectoren, energiebesparingen en landelijke en lokale subsidieregelingen. Daarnaast kunt u in aanmerking willen komen voor een verduurzamingsscan van uw bedrijfspand. Meer informatie hierover vindt u op LINK (https://bbr-rijswijk.nl/verduurzamingsscan)

Het antwoord op deze vragen vindt u op www.rijswijk.nl/horeca. Hier vindt u o.a. meer informatie over het aanvragen van een exploitatie en horeca vergunning.

Meer informatie over gemeentelijke belastingen voor ondernemers vindt u op https://www.rijswijk.nl/belastingsoorten

Stond uw vraag er niet tussen? Of heeft u de informatie die u zocht niet gevonden? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer (070) 326 19 91 of per e-mail bedrijfscontactpunt@rijswijk.nl.