Tweede Kamer Verkiezingen 2023

Algemeen

Met de val van het kabinet vindt de vervroegde Tweede Kamerverkiezing op woensdag 22 november 2023 plaats. Bij de Tweede Kamerverkiezing kiest u de leden van de Tweede Kamer. Uw stem en de stemmen van de andere kiezers bepalen samen welke 150 leden na de verkiezingen in de Tweede Kamer komen.

Stembureaus in Rijswijk

U kunt in één van de stembureaus binnen Rijswijk gaan stemmen. Op uw stempas staat het adres van een stembureau bij u in de buurt. Maar u bent niet verplicht om daar te stemmen. Als alle stembureaus bekend zijn vindt u hier een overzicht.

Helpen bij een stembureau

In Rijswijk mogen ruim 40.000 kiesgerechtigden stemmen op één van de stembureaus in de stad. Uw hulp is daarbij onmisbaar! Bent u 18 jaar of ouder? Nauwkeurig en dienstverlenend? Op de door u gekozen dag de volledige tijd beschikbaar? Meld u dan aan als (plaatsvervangend) voorzitter, (reserve)stembureaulid of stemmenteller. Meer informatie

Direct aanmelden

Wie mag stemmen?

U mag stemmen als u aan 3 voorwaarden voldoet:

  • U heeft de Nederlandse nationaliteit.
  • U bent 18 jaar of ouder op 22 november 2023.
  • U staat ingeschreven in gemeente Rijswijk op 9 oktober 2023 of eerder.

Om tijdens de verkiezing te kunnen stemmen heeft u een stempas nodig. Begin november krijgt u uw stempas via de post.

verwijzing stempas

Voor politieke partijen

Hoe doet u als politieke partij mee aan de Tweede Kamerverkiezing? En mag u als politieke partij reclame maken? Lees vooraf wat de spelregels zijn en lees meer over de ondersteuningsverklaring.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de Tweede Kamerverkiezing op:

Benieuwd naar de uitslagen van eerdere verkiezingen?