Winnaars Rijswijkse Sportprijzen

De negenjarige Tim van der Velden, team JA1 van Volleybal Vereniging Inter Rijswijk en de Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan zijn 13 februari uitgeroepen tot de winnaars van de Sportprijzen 2019.

Wethouder Björn Lugthart (Sport) en alle winnaars van de Rijswijkse Sportprijzen 2019 (Foto Peter van Zetten)De afgelopen weken konden Rijswijkers stemmen op hun favoriete individuele sporter, sportploeg en sportvereniging. De publieksstemmen zijn samen met de beoordeling van een jury, bestaande uit de Rijswijkse Sportraad, samengebracht tot drie prijzen: Individuele sporter Rijswijk  2019, Sportploeg Rijswijk 2019 en Sportvereniging Rijswijk 2019.

In een drukbezocht Sir Winston zijn op 13 februari de winnaars bekend gemaakt. De prijzen werden onder andere uitgereikt door Erik van Naerssen, voorzitter KRSV Vredenburch, Bas Contant, voorzitter Sportraad Rijswijk en Peter Oosterwijk, voorzitter BC Randstad. Wethouder Sport Björn Lugthart opende de avond.  

Sporter 2019

De negenjarige Tim van der Velden won de prijs in de categorie beste individuele sporter 2019.  Hij is pas twee jaar geleden begonnen met fietsen bij Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. In 2018 won hij de wielerkoers Parijs – Roubaix en in 2019 is hij Nederlands kampioen geworden. Een groot voorbeeld uit het prof wielrennen heeft Tim trouwens niet. Nuchter zegt de kampioen: "Volgend jaar hoop ik in de leeftijdsklasse van tien jaar mee te mogen doen. Dat is mijn doel."

Sportploeg 2019

De prijs voor beste sportploeg 2019 ging naar team JA1 van Volleybal Vereniging Inter Rijswijk. Zij behaalden het kampioenschap in de Topklasse West, waarmee zij zich plaatsten voor het Nederlandse Gesloten Jeugd Kampioenschap. Hier behaalden zij ongeslagen de eerste plaats, een extra knappe prestatie, aangezien enkele spelers door omstandigheden op en andere plek moesten spelen dan waar ze normaal spelen. Daarnaast behaalden zij de tweede plek op de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen, waar zij het moesten opnemen tegen spelers van Jong Oranje, van wie ze nipt verloren. ”Zij spelen hiermee op het hoogste jeugdniveau van Nederland”, aldus hun trotse coach Eelko van Meerten.

Sportvereniging 2019

De prijs voor de categorie sportvereniging 2019 ging naar Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan voor hun behaalde prestaties op diverse podiumplekken op nationale wedstrijden, voor hun compleet vernieuwd bestuur en de gezonde weg die zij zijn ingeslagen als rookvrije sportvereniging.

Trots op de Rijswijkse sporters

Wethouder Sport Björn Lugthart is trots op de Rijswijkse sporters: ”We hebben in Rijswijk enorm veel sporttalent en een actief sport- en verenigingsleven, waarbij er op hoog niveau wordt gepresteerd. En waarbij dagelijks vele vrijwilligers zich inzetten. Als wethouder Sport én Gezondheid vind ik het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt om te sporten, want sport is goed voor de gezondheid en voor de sociale contacten. Onze Rijswijkse sporters zijn daarin belangrijke ambassadeurs. Daarom zetten we ze met deze prijzen in het zonnetje! Samen dragen we bij aan een fitter, vitaler en gezonder Rijswijk!”