Rijswijkse Sportprijzen 2018 uitgereikt

Vrijdagavond 18 januari werden de jaarlijkse Rijswijkse sportprijzen uitgereikt. Dit jaar gebeurde dat in het overvolle clubgebouw van RVC Celeritas, op het Prinses Irene Sportpark. De winnaars kregen hun prijzen van wethouder Sport Björn Lugthart.

Winnaars Rijswijkse Sportprijs 2018De genomineerden konden een publieksprijs en een juryprijs winnen. De jury, met voorzitter en oud-sportwethouder René van Hemert, Thea Smit (Rijswijkse sportadviesraad) en Chabelli Arenberg Peters (winnares zilveren medaille WK jiu-jitsu) had voor alle winnaars een beker, een sportpenning en een rode roos.

Juryprijs

De Rijswijkse basketballer Keye van der Vuurst werd door de jury gekroond tot beste Rijswijkse sporter. De nu 17-jarige oud-speler van Lokomotief debuteerde onlangs als 16-jarige en jongste speler ooit in het Nederlands basketbalteam. De speler van het Belgische Oostende won eerder het Europees Kampioenschap U18 in de B-divisie.  Bij de categorie 'teams' waren het ook basketballers die de prijzen wonnen. Lokomotief Heren 1 won in de promotiedivisie als outsider de titel. Het jonge team onder leiding van coach Pieter Mourik hield favoriet Solar-Systemen Grashoppers uit Noordwijk knap achter zich.

Publieksprijs

De individuele publieksprijs ging naar taekwondoka Martin Beuk (bronzen medaille WK powerbreken) die met 33% van de stemmen (199 stemmen) Keye van der Vuurst maar net voor bleef. Het tweede team van volleybalclub Inter Rijswijk kreeg 419 stemmen (27%) en werd met de publieksprijs voor teams beloond voor een goed seizoen.

Alle genomineerden kregen een sportpenning en een roos.

Trots

Wethouder Björn Lugthart is trots op de Rijswijkse sporters: ”We hebben in Rijswijk enorm veel sporttalent en veel actieve sportverenigingen. Daar ben ik heel blij mee, want iedereen moet de mogelijkheid hebben om te sporten. Niet voor niets heb ik sport én volksgezondheid in mijn portefeuille: sport is goed voor de gezondheid en voor de sociale contacten. Onze Rijswijkse sporters zijn daarin belangrijke ambassadeurs. Daarom zetten we ze met deze prijzen in het zonnetje.”