Rijswijkse Sportprijzen 2017 uitgereikt

De Rijswijkse publiekssportprijzen gingen vrijdagavond 26 januari in de overvolle Sir Winston Club naar schoonspringster Melanie Vennik en de softbaljunioren van Red Lions.

Winnaars Sportprijs 2017De jury, bestaande uit voorzitter en sportwethouder René van Hemert, Luthmarnick Maria (Sportiefbesteed Groep) en Roland van Velzen (locatiemanager Optisport) hadden voor vier winnaars een medaille en een roos. Marianne Vennik (individueel dames), bokser Liam Jeans (individueel heren), de volleyballers van Inter Rijswijk B1 (teams jeugd) en de Rijswijksche Hockey Club heren 1 kregen, net als alle genomineerden, een sportpenning en een rode roos.

De Rijswijkse schoonspringster Marianne Vennik, de winnares bij de jury en het publiek, kan bogen op een grote lijst van prestaties. Zij werd nationaal Masters kampioen synchroonspringen op de 3-meterplank en tiende tijdens het Wereldkampioenschap Masters schoonspringen 1 meter in de leeftijdsklasse 25-29 jaar in Budapest. Bij de publieksprijs kreeg zij 312 (30%) stemmen en bleef daarmee taekwondoka Martin van Straaten (272 stemmen) en softbalster Julia van der Meer (142 stemmen) voor.

Bij de teams wonnen de softbaljunioren van Red Lions, die het afgelopen jaar Nederlands kampioen werden in de 1e klasse. Zij kregen van het publiek 327 (19%) stemmen. Slechts acht stemmen meer dan het onder 12 jaar meisjesteam van Lokomotief. Derde werden de Rijswijksche hockeyheren met 297 stemmen.

Bokser Liam Jeans van boksteam Nicolaas werd Nederlands kampioen tot 57 kg bij de junioren. De volleyballers van Inter Rijswijk B1besloten een fantastisch seizoen met het behalen van goud op het Nederlands kampioenschap voor clubteams (NGJK). Tenslotte werden de mannen van de Rijswijksche Hockey Club heren 1 kampioen van de Tweede Klasse.

Het was voor sportwethouder René van Hemert zijn laatste uitreiking van de Rijswijkse Sportprijzen in functie. Hij komt niet meer terug in het college en de gemeenteraad. “We hebben vanavond gezien dat er heel veel sporttalent rondloopt in Rijswijk. Ik ben ook verheugd dat tijdens mijn collegeperiode we een besluit hebben kunnen nemen over een nieuwe sporthal en de oprichting van een Rijswijkse Sportraad.” 

Bekijk ook het filmpje van #RijswijkNextVlogger Tianne