Speelterreinen

Algemeen

De gemeente biedt speelruimtes voor kinderen van alle leeftijden. Een melding over een speelterrein of speeltoestel doet u bij de gemeente. Ook als het om overlast gaat. Bij dringende overlast belt u de politie.

Omschrijving

De gemeente biedt speelterreinen voor kinderen van alle leeftijden. Denk aan speeltoestellen en trapveldjes. Zo kunnen kinderen veilig spelen of samen zijn, zonder overlast te veroorzaken. Is er iets mis met een speelterrein van de gemeente? Geef het ons door.

Speelterreinen en -toestellen van de gemeente worden regelmatig gecontroleerd. Elk jaar gaat een onafhankelijke inspecteur langs elk speelveldje van de gemeente. De gemeente doet ook zelf inspecties. 

Ziet u een ongeluk gebeuren in een speeltuin, bel dan eerst de hulpdiensten. Komt het ongeluk door een kapot speeltoestel? Meld het ons. Dan kunnen wij de situatie snel weer veilig maken.

Let erop dat u uw hond niet uitlaat op speelterreinen.

De gemeente is niet verantwoordelijk voor speelplaatsen en speeltoestellen van anderen. Bijvoorbeeld als mensen hun trampoline in de gemeentelijke speeltuin zetten. Een onderneming met een speelplaats moet die op eigen grond plaatsen en hem ’s nachts afsluiten.

Aanvragen

U kunt op drie manieren een melding doorgeven aan het Meldpunt Openbare Ruimte

Voorwaarden

U kunt een melding doen over een speelterrein van de gemeente als:

  • een toestel stuk, gevaarlijk, onveilig of vies is
  • er overlast is van honden- of kattenpoep
  • er veel plassen liggen
  • tieners overlast geven in een speeltuin voor kleinere kinderen
  • hangjeugd overlast geeft

Contact

Als u een ongeluk ziet gebeuren op een speelterrein, belt u eerst het algemene alarmnummer. Bij overlast belt u de politie.

U doet uw melding over een gemeentelijk speelterrein of speeltoestel bij de gemeente. Ook overlast van een speelterrein meldt u bij de gemeente. Dit kan via de website of telefonisch.