In Rijswijk telt iedereen mee

Dinsdag 21 maart 2023 is het de ‘Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie’. De gemeente Rijswijk heeft besloten om niet slechts één dag, maar een hele week aandacht te besteden aan dit onderwerp. In samenwerking met stichting iDb worden verhalen gedeeld van Rijswijkers die met racisme en discriminatie te maken hebben gehad.

Wethouder Gijs van Malsen (o.a. Inclusie en Welzijn): “de gemeente is er voor alle Rijswijkers, voor al haar inwoners. Rijswijk streeft naar een inclusieve samenleving waarin iedereen gelijk is en mag zijn wie die wil zijn. Bestaande en nieuwe inwoners van Rijswijk. Helaas komt racisme, discriminatie en uitsluiting van mensen nog steeds voor. Daarom is het belangrijk om als gemeente uit te dragen dat wij voor gelijke rechten en behandeling zijn. En dat wij discriminatie niet tolereren. Ook worden er lessen op scholen georganiseerd om kinderen bewust te maken van racisme en discriminatie.”

Deze week delen we een aantal verhalen om bewustwording te creëren. Een verhaal van Geoffrey die graag zijn steentje bijdraagt aan een veilige en inclusieve samenleving. In zijn kindertijd werd Geoffrey veel geplaagd door zijn achternaam. Nu is het zijn missie om een stukje bewustwording te creëren: discriminatie en vooroordelen zijn nooit oké. “Ik wil overbrengen dat wat ik gevoeld heb, echt niet kan.”

Tijdens de Week tegen Racisme en Discriminatie dagen wordt iedereen in Rijswijk gestimuleerd om de verhalen van Rijswijkers over inclusie en discriminatie te lezen en uitgedaagd na te denken over zijn of haar eigen vooroordelen. Benieuwd hoe we dat doen? Lees dan verder op www.RijswijkInclusief.nl.

Stichting iDb

Rijswijk heeft een eigen anti-discriminatievoorziening. De Stichting Inclusie en discriminatiebestrijding (iDb) signaleert, voorkomt en bestrijdt discriminatie en ongelijke behandeling. Iedereen kan bij het iDb terecht voor steun en advies bij alle vormen van discriminatie en ongelijke behandeling. Als je meer wilt weten dat het iDb voor jou kan betekenen, kun je meer lezen op de website van het iDb: https://stichtingidb.nl/

Foto Opening Pride Photo Award