Martine Koopman

Martine Koopman

Wie

Ik woon sinds 2011 in Rijswijk en ben getrouwd met Ewout. Samen houden wij van lekker eten en koken. Een aantal keer per jaar hebben wij daarom thuis een huiskamer restaurant “Aan tafel bij Martine en Ewout”. Ik ben gedreven, sociaal betrokken, positief, verbindend en oplossingsgericht. Ik geloof daadwerkelijk dat gemeente, organisaties en bewoners van Rijswijk samen tot slimme, betaalbare en werkzame oplossingen kunnen komen - dichtbij, in onze eigen leefomgeving. Ik ben opgegroeid in Delft en heb economie gestudeerd in Rotterdam. Daar ben ik eerder deelraadslid geweest voor D66 in Rotterdam Feijenoord.

Werk

Ik werk als onafhankelijk consultant via mijn eigen bedrijf Smart Resultancy. Smart Resultancy draagt bij aan het behalen van de Sustainable Development Goals (SDGs) door de inzet van digitale technologie in ontwikkelingsprogramma's in de landbouw, gezondheidszorg en het onderwijs. Ik adviseer daarbij aan NGO's, overheden en donor organisaties hoe technologie op een relevante, vraaggestuurde, betaalbare en duurzame manier kan worden ingezet die past bij de locale context in ontwikkelingslanden. Ik werk daarbij samen met ICT bedrijven en consultants in Ghana, Kenia, Mali, Mozambique, Uganda and Zambia.

In de raad 

In de gemeenteraad richt ik me onder meer op het sociale domein. Hoe kunnen we hier de zorgvrager centraal zetten? Wat is er nodig om alle inwoners van alle leeftijden te laten meedoen? Hoe geven we meer vrijheid voor maatwerk en professionals? Hoe maken we het simpel en efficient met zo min mogelijk administratieve last zonder fraude uit het oog te verliezen? Hoe kunnen mensen zo lang mogelijk blijven thuis wonen? Hoe zorgen we dat preventie en zorg goed op elkaar aansluiten? Allemaal vraagstukken waar ik me binnen het sociaal domein mee bezig houdt.  Meedenken op een positieve manier, vanuit de kracht van de mensen zelf. Verbindingen leggen tussen maatschappelijke organisaties, burgers en de politiek. Daar ga ik mij de komende 4 jaar hard voor inzetten en ga ik graag met iedereen in Rijswijk het gesprek aan.

Onderwerpen 

Sociaal Domein (WMO, Jeugdzorg, sociale zaken, armoedebeleid), LHBTI beleid, Onderwijs, Cultuur, subsidiebeleid, Privacy en Huis van de Stad.

Wijkaandacht

Leeuwendaal, Muziekbuurt, Kleurenbuurt, Artiestenbuurt, De Strijp en Hoekpolder.

Nevenfuncties

  • Smart Resultancy, adviesbureau voor projecten in ontwikkelingslanden (eigen bedrijf)
  • Vrijwilliger Stichting Welzijn Rijswijk (Administratie Ouderen)
  • Rekeningcommissie Gemeenschappelijke Regeling GGD Haaglanden