Ger Kruger

Ger Kruger

Wie
Ger Kruger, woont sinds zijn huwelijk in 1974, in deze mooie stad met de intentie deze nooit meer te verlaten. Kruger is vader van twee zonen en inmiddels opa van 5 kleinkinderen.
Betrokken bij alles wat er zich afspeelt in deze Gemeente. Immers zijn kinderen zijn niet alleen in Rijswijk op school geweest, maar zijn ook enthousiast lid geweest van diverse Rijswijkse sportverenigingen.

Beroep
Als vervoersdeskundige werkte hij 37 jaar bij een werkgeversorganisatie in het transport, waar bij vele leden heeft geadviseerd op het gebied van bedrijfseconomische en sociale aangelegenheden. Kruger stond ondernemers bij in juridische procedures en was incidenteel perswoordvoerder bij ernstige calamiteiten. Door deze opgedane ervaring heeft Kruger een bijzondere belangstelling voor verkeer en vervoer. Hij is enkele jaren bestuurslid geweest bij Omroep Rijswijk, thans Feel Good Radio en maakte daar ook radioprogramma's waaronder het maandelijkse live verslag van de raadsvergadering en radioprogramma's rondom de verkiezingen. Zijn politieke belangstelling ontstond zo'n 25 jaar geleden waarbij hij twaalf jaar deel uitmaakte van de Rijswijkse Gemeenteraad. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, in 2013 werd Kruger gevraagd of hij belangstelling had zich kandidaat te stellen voor Beter voor Rijswijk. De ideeën van deze nieuwe jonge partij spraken hem aan. Na de verkiezingen trad Ger Kruger, met nog vier jonge en enthousiaste raadsleden toe tot de Gemeenteraad en is momenteel de grootste fractie in Rijswijk.

Gemeente Rijswijk
Er is bestuurlijk veel veranderd, daar liggen juist uitdagingen. De dikke enveloppen, die iedere vrijdag per koerier persoonlijk werden afgeleverd gaat nu volledig digitaal.  De Raad wordt veel efficiënter geïnformeerd en voorstellen kunnen eenvoudiger worden ingelezen. Ook is de informatie makkelijker beschikbaar voor de inwoners. De gemeente groeit weer, na de annexatie van grote gebieden van Rijswijk, nu al aantal jaren geleden is Rijswijk niet bij de pakken gaan zitten en zocht nieuwe uitdagingen om aan de behoefte van woonruimte te voorzien. De ontwikkeling van Rijswijk Buiten is hier een goed voorbeeld van. Als teamwerker werkt hij graag met zijn fractiegenoten van Beter voor Rijswijk.

Aanspreekbaar voor burgers
Zowel voor als na de verkiezingen heeft Kruger de Rijswijker beloofd goed benaderbaar te zijn. Regelmatig wordt ik gevraagd om in gesprek te gaan met bewoners, daar waar er de nodige vragen problemen zijn. Daar ga ik graag met fractiegenoten van Beter van Rijswijk of raadsleden van andere fracties mee in gesprek, want met samenwerking bereik je altijd meer. Verfrissend zijn de wijkbijeenkomsten, waar mijn fractieleden en ik zoveel mogelijk aanwezig zijn om het contact met de bewoners te verstevigen.

 

Nevenfuncties

  • Bestuurslid Vereniging de Muurkrant (Onbezoldigd)
  • Radiomaker bij Den Haag FM (Onbezoldigd)
  • Radiomaker en adviseur bij Vahon Hinostani Radio Den Haag (Onbezoldigd)